O premieră mult așteptată – ”Juliet’s Love”, o producție a companiei Mario Dance Atelier

by Cristina Mihaila

”Nu există cale de mijloc în artă!”-Mario Grosu (foto mijloc), producător și coregraf Mario Dance Atelier

Jucată pe marile scene ale lumii, în Paris sau Moscova, povestea de dragoste scrisă de William Shakespeare, va putea fi văzută aici la noi, în Cluj, pe scena Casei de Cultura a Studentilor, 12 martie, ora 20.00.

 Un spectacol de dans contemporan și balet, pus în scenă de colaboratorii companiei de dans, regia fiind semnată de Cristian Nedea, iar coregrafia de Mario Grosu. Dansatorii se pregătesc necontenit, iar publicul așteaptă cu nerăbdare ziua premierei. Publicul – un cuvânt foarte important pentru Mario Grosu, fondatorul companiei, care spune că nici un efort nu va fi prea mare pentru a dobândi respectul și aprecierea sa. Anul trecut, Juliet Love” a fost o producție internațională, cu dansatori din Bulgaria și România. Au mai interpretat: actorii Matei Rotaru și Adrian Cucu, Alex Gibson, chitară live.

Spectacolul este realizat, de la idee, până la închidereea cortinei, prin eforturile proprii ale companiei de dans din Cluj. Vor performa pe scenă, de această dată, tineri dedicați și extrem de talentați, elevi ai Liceului de coregrafie Octavian Stroia Cluj.

”Publicul este judecătorul nostru. Noi îi invităm cu drag și așteptăm întotdeauna apaluzele de la sfârșit, ne bucurăm de ele de parcă ar fi primele din viața noastră. Aproape de fiecare dată simțim la sfârșitul spectacolului că oamenilor le pare rău ca se termină, mai vor să vadă, să audă, să simtă. Acest lucru ne dă curaj să mergem mai departe și ne confirmă că suntem pe drumul bun. Ne străduim să aducem pe scenă multă emoție, dans de calitate, muzică.”- Mario Grosu, coregraf și producător Mario Dance Atelier

”Iubesc opera lui Shakespeare, iar “Romeo si Julieta” este o lucrare care aduce în prim plan iubirea, drama, rivalitatea. Este o poveste în care dansul este cheia principală, opera fiind complexă, trebuie ca totul să fie transpus și, până la urmă înțeles, prin dans. Corpul trebuie să exprime tot ceea ce vocea nu poate. Am renunțat la costumele extravagante, la decorurile impunătoare pentru că ne interesează să atragem atenția publicului cu mișcările speciale de dans. Este, credem noi, un spectacol de excepție.”- Cristian Nedea, regizor

Mario Grosu mai spune că, în cei 11 ani de existență, compania Mario Dance Atelier și-a câștigat un loc bine meritat, calitatea oamenilor de aici fiind garanția că lucrurile pot excela în orice domeniu, iar cel artistic nu face excepție.

”Nu este ușor, lucrăm încontinuu, dar nu putem să dezamăgim, pe partenerii noștri, colaboratorii, artiștii, dar mai ales pe cei prezenți în sală. Nu există cale de mijloc în artă, e totul sau nimic. La fiecare spectacol, ne folosim de toată știința și priceperea noastră, suntem deschiși la orice colaborare. Am realizat multe până acum, spectacole de excepție pe scena teatrului, festivaluri de magie, de improvizație, productii de teatru, dans, concerte, seri eveniment sub marca ”Dancing în the kitchen”, spectacole de studio, în Cluj și în diferite orașe din țară . Vă așteptăm cu mare drag la spectacole! La Juliet’s Love sau la celelalte, avem cel puțin două în fiecare lună!”-Mario Grosu-producător și coregraf Mario Dance Atelier

Mario Dance Atelier are mai multe secții, printre care: dans modern și contemporan, balet, teatru, dans țigănesc, folclor, muzică, improvizație teatrală.  Compania a montat și distribuit până acum peste 1200 de spectacole pe scenele din Cluj, țară și străinătate, numărul spectatorilor adunați de-a lungul anilor fiind de peste 40 de mii.

Pentru cei care au ajuns până aici propunem câteva versuri de Shakespeare, din ”Romeo și Julieta”:

Iată ce spune unul dintre personajele textului despre Julieta, solista principală în ”Juliet’s Love”…

Privește-o! Piciorușele-i ușoare/Nu lasă nici o umbră pe cărare./Cei ce iubesc pot să călătorească/Pe funigei ale căror fire/Plutesc în aeru-ncropit de vară,/Și tot nu cad – așa e de ușoară/ Deșertăciunea ce-o numim iubire!

(n.r.funigel-fir de ață al unor anumiți păianjeni)

Cristina Pintilie Șendrea

Te-ar putea interesa si

Comenteaza