Ziua Naţională a României, fără paradă și foc de artificii

by admin

La fel ca toate evenimentele majore din acest an, și Ziua Naţională a României se va desfășura diferit în contextul pandemiei de coronavirus. Astfel, spre deosebire de anul trecut, la Cluj va fi o simplă ceremonie militară organizată în Piața Mihai Viteazul, cu participarea unui detașament de onoare, cu efective reduse, fără tehnică, din structurile Diviziei 4 Infanterie „Gemina”. Ceremonia se va desfăşura fără public.

De asemenea, primarul municipiului Cluj-Napoca a declarat că anul acesta va fi o ceremonie sobră, de depunere de flori în piaţa Mihai Viteazu, dar tradiționalul foc de artificii sau spectacolele de muzică populară au fost anulate. „Va fi o zi de 1 decembrie fără spectacole. Va fi o ceremonie sobră de depunere de coroane în piața Mihai Viteazu, fără alte evenimente ca în anii anteriori”, a spus Emil Boc într-un live făcut pe Facebook.

Program de 1 decembrie:

  • 11.30-11.55 – realizarea dispozitivului;
  • 12.00-12.02 – sosirea persoanei oficiale;
  • 12.02-12.05 – intonarea Imnului Național al României;
  • 12.05-12.15 – depunerea de coroane de flori;

Anul trecut, peste 100.000 de oameni au sărbători în centrul Clujului ziua de 1 decembrie. Peste 400 de militari cu 64 de mijloace tehnice au luat parte la activităţile dedicate celebrării Zilei Naţionale a României. Un steag enorm a fost desfăşurat pe clădirea Cercului Militar, iar apoi un spectacol de artificii de zi a colorat cerul în roşu galben şi albastru, în aplauzele mulţimii. Spre seară a urmat un program special cu muzică populară, după care trupele Cargo şi Voltaj au concertat după lăsarea serii, când au fost aprinse şi luminile de Crăciun. Seara s-a încheiat cu un spectacol de artificii.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza