Ziua Mondială a Teatrului. Teatrul Național din Cluj-Napoca a pregătit o serie de surprize în mediul online

by admin

De Ziua Mondială a Teatrului, Teatrul Național din Cluj își deschide virtual porțile. Din cauza pandemiei de coronavirus, „Ziua porților deschise”, organizată an de an, se mută pe Facebook. Pe pagina instituției, iubitorii de teatru și cei care doresc să îl sărbătorească așa cum se cuvine sunt așteptați cu materiale pregătite exclusiv pentru acest eveniment.

„De Ziua Mondială a Teatrului, vă dăm întâlnire în mediul virtual pentru a sărbători împreună avanpremiera Zilei Porților Deschise.

În acest an, bucuria începe în 27 martie la ora 10:00 aici, pe pagina noastră de Facebook, unde vă pregătim momente inedite pentru toate vârstele.

Actrița Diana Buluga și Paul Sebastian Popa vă vor întâmpina de dimineață cu exerciții de teatru pentru copii într-un video special conceput.

Cei mici îl pot asculta pe scriitorul Florin Bican citindu-le din poveștile sale pe care le-a ales special pentru această zi”, informează reprezentanții Teatrului Național din Cluj.

Ziua Mondială a Teatrului este marcată în fiecare an pe 27 martie. Această sărbătoare a fost instituită în 1961, de Institutul Internaţional de Teatru (ITI), iar din 1962 a devenit un eveniment anual, organizat de centrele ITI şi comunitatea internaţională de teatru.

Institutul Internaţional de Teatru reprezintă cea mai importantă organizaţie non-guvernamentală din domeniul artistic şi a fost înfiinţată în 1948, la iniţiativa UNESCO.

Sursa foto: facebook/Teatrul Național Cluj-Napoca

Te-ar putea interesa si

Comenteaza