Ziua Internațională a Iei, sărbătorită în Florești. Pivariu: “Pe 24 iunie purtăm mai mult decât o cămașă tradițională, îmbrăcăm întregul port popular”

by Cezar Leizeriuc

Ziua Internațională a Iei va fi celebrată mâine, 24 iunie, în Parcul Poligon. Totodată, primarul comunei Florești a transmis că la eveniment vor participa mai mulți meșteri populari care le vor arăta doritorilor talentul, dar și meșteșugul păstrat din strămoși, unul ce ar putea fi transmis și generațiilor viitoare.

“Ziua Internațională a Iei” o zi în care IA e la loc de cinste ca element definitoriu al costumului popular românesc va fi sărbătorită în Parcul Poligon, mâine 24 Iunie, începând cu ora 17:00. Ne vom bucura de prezența unor meșteri populari expozanți cu costume tradiționale românești, de programe artistice prezentate de elevi ai școlilor din Florești și de Ansamblul Folcloric Șoimii Carpaților al Casei de Cultură Florești. “Poartă IA cu mândrie” și dacă ești cel mai tânăr sau cel mai în vârstă, vei fi premiat.

Ziua Universală a Iei se celebrează în întreaga lume începând din anul 2013. Sărbătorim talentul, meșteșugul păstrat din strămoși și avem datoria de a-l transmite intact generațiilor viitoare. Ziua Iei se sărbătorește în aceeași zi cu Nașterea Sf Ioan Botezătorul și cu celebrări străvechi ale Sânzienelor și Drăgaicei, din apropierea Solstițiului de Vară. Pe 24 iunie purtăm mai mult decât o cămașă tradițională, îmbrăcăm întregul port popular împreună cu secole de tradiții”, a transmis Bogdan Pivariu.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza