Ziua Informării Preventive! Marți 13!

by Bianca Baraboi

În majoritatea cazurilor, efectele unor situații de urgență pot fi limitate sau chiar eliminate dacă vă informați la timp și știți cum să acționați corect! Este și ceea ce ne îndeamnă autoritățile să facem!

Începând cu anul 2011, IGSU s-a raliat iniţiativei desfășurată la nivel european, astfel încât, în fiecare zi de marţi – 13 este marcată Ziua Informării Preventive.

Informarea Preventivă reprezintă una dintre principalele activități desfășurate de IGSU, astfel încât printr-un comportament corect, însușit din timp de către orice persoană, se pot evita unele situații de urgență sau pot fi reduse urmările în cazul iminenței acestora.

sursa foto: ISU Cluj

Ziua Informării Preventive, marcată în școli din Cluj-Napoca

Cu atât mai mult, astăzi, cu ocazia Zilei Informării Preventive, un demers european desfășurat în fiecare zi de marți care se potrivește cu data de 13 a lunii, personalul din cadrul Serviciului de Pregătire pentru Intervenție și Reziliență a Comunităților a fost prezent în unitățile de învățământ din municipiul Cluj-Napoca, pentru a transmite elevilor importanța cuvenită comportamentului preventiv.

Chiar dacă în anul precedent am desfășurat peste 270 acțiuni de pregătire a populației, precum și peste 30 activități de informare preventivă, la care au luat parte peste 20.000 de persoane, respectiv școlari, preșcolari și adulți, vom continua, alături de partenerii noștri, acțiunile de pregătire și informare a populației.

Mulțumim pentru sprijin Liceul Teoretic “Nicolae Bălcescu” Cluj-Napoca, Liceului Teologic Baptist “Emanuel” Cluj-Napoca și Școlii Gimnaziale ”Ion Agârbiceanu” Cluj-Napoca.

Pentru mai multe informații utile despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență accesați portalul https://fiipregatit.ro/ , a transmis ISU Cluj.

sursa foto: ISU Cluj

Te-ar putea interesa si

Comenteaza