Zi de derby în Ardeal între CFR Cluj și UTA! CFR-ul speră la o nouă victorie în deplasare

by Christian Suciu

Meciul dintre CFR Cluj și UTA Arad va începe astăzi la ora 20:30 pe Stadionul Motorul din Arad iar Campioana României este precaută înaintea duelului cu UTA Arad, ce a adunat 3 victorii pe teren propriu în acest sezon. Clujenii vin după succesul răsunător din Conference League împotriva celui mai dificil adversar din grupă, Slavia Praga, pe care l-au învins cu 1-0 în deplasare.

Înaintea partidei CFR-ul se află pe locul 4 în campionat în timp ce ”Bătrâna Doamnă” ocupă poziția a 11-a. Echipa pregătită de Ilie Poenaru nu a câștigat sezonul trecut în niciuna dintre confruntările cu CFR Cluj, care vine după 4 victorii consecutive obținute în în Super Ligă. Cele două echipe au adunat cele mai multe titluri de campion al României dintre toate echipele din provincie: 14 titluri adunate împreună. De-a lungul anilor echipele s-au mai întâlnit de 13 ori dintre care CFR s-a impus de numai 5 ori, pe când arădenii de 8 ori.

Antrenorul clujenilor Dan Petrescu s-a arătat deranjat înaintea meciului de una dintre întrebările ce i-au fost adresate la conferința de presă, privind rezultatul pe care-l anticipează înaintea meciului.

” UTA la ea acasă e o echipă diferită faţă de deplasare, are 3 victorii acasă şi doar o victorie în deplasare. Noi vom suferi în această lună, clar. E greu să joci din 3 în 3 zile. (n.r.- 1-0 e destul cu UTA?) Ce întrebare e asta, nu sunt prea bine, nu mă mai întreba de astea. 7-0 vreau să batem!

Fără 7-0 sunt mulţumit! Pui asemenea întrebări ca să faci polemică. Eu sunt un băiat respectuos, dar totul are o limită!” a declarat antrenorul CFR-ului, Dan Petrescu.

Președintele clubului clujean, Cristi Balaj, a transmis cu câteva zile înainte că tensiunile dintre patronul CFR-ului și antrenorul Dan Petrescu s-au domolit iar echipa rămâne unită pentru a-și atinge obiectivele.

” Acel conflict a apărut și din cauza noastră, nu am știut să rezolvăm în familie. Dar s-a tranșat, antrenorul va rămâne în continuare. E scorul lui preferat (n.r. 1-0, al lui Dan Petrescu). Felicitări băieților, ei sunt cei care merită, și bineînțeles, și staff-ul tehnic. (n.r. dacă această victorie a adus liniștea) Oarecum, da, doar că cerințele la CFR Cluj sunt foarte ridicate. În momentul în care apare un insucces, automat apare o oarecare frustrare.

Dar suntem conștienți de valoarea lotului nostru, de valoarea jucătorilor pe care îi avem. Suntem încă în curs de formare a unei echipe. Sper într-un final să reușim să organizăm jocul astfel încât să câștigăm măcar cum s-a întâmplat aseară.” ,a transmis oficialul echipei din Gruia.

Întâlnirea dintre CFR Cluj și UTA Arad va fi transmisă în direct de Prima Sport de la ora 20:30.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza