Zelenski condamnă atrocitățile rușilor:” Iată: un băieţel de şase ani de pe strada Moskovska este un inamic periculos pentru Federaţia Rusă.”

by Christian Suciu

Președintele Volodimir Zelenski anunță în cea de-a 110-a zi a războiului că bătălia pentru Donbas va fi una dintre cele mai violente bătălii din istoria Europei și că forțele Ucrainene vor face tot posibilul pentru a alunga forțele Federației Ruse de pe teritoriul ocupat.

Acesta a povestit totodată despre felul în care bombardamentele rusești iau viețile cetățenilor din Donbas, inclusiv a unui copil de numai 6 ani, ucis în timpul bombardamentelor rușilor, pe care liderul ucrainean îi asociază ”răului absolut”:

” Astăzi s-a aflat despre moartea unui alt copil, cauzată de bombardamentele ruseşti – chiar acolo, chiar în Donbas, în regiunea Lugansk. Băiatul s-a născut în 2016. A locuit în Lysychansk, într-o casă obişnuită de pe strada Moskovska. Iată: un băieţel de şase ani de pe strada Moskovska este după cum s-a dovedit, un inamic periculos pentru Federaţia Rusă…Avem de-a face cu răul absolut. Şi nu avem de ales decât să mergem mai departe. Eliberaţi întregul nostru teritoriu. Alungaţi ocupanţii din toate regiunile noastre. Şi deşi acum lăţimea frontului nostru este deja de peste 2,5 mii de kilometri, se simte că iniţiativa strategică este încă a noastră.” a declarat Președintele Zelenski privind evoluția situației militare.

În continuare liderul de la Kiev cere numai arme pentru ca armata sa să poată răzbate și respinge atacurile rusești și să elibereze teritoriul ucrainean.

”Partenerii au arme în cantităţi suficiente și lucrăm în fiecare zi pentru ca voinţa politică să ne dea aceste arme. Doar un număr suficient de artilerie modernă pentru Ucraina va asigura avantajul nostru şi în cele din urmă, sfârşitul torturii ruseşti asupra Donbasului ucrainean.” a mai adăugat Președintele Ucrainei.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza