Zeci de muncitori din Sri Lanka vin să lucreze la Cluj, după ce au fost abandonați pe aeroportul din Capitală

by admin

36 de muncitori din Sri Lanka, aduși la muncă de o firmă din Botoșani, au rămas blocați pe aeroportul din București după ce angajatorul le-a reziliat contractele. Mai multe companii au mers să discute cu muncitorii singalezi, în încercarea de a le găsi un nou loc de muncă. În cele din urmă, oamenii au ales un angajator și vor merge cu toții la Cluj.

„După ce au reflectat asupra celor șase oferte oferite azi de angajatori, cetățenii din Sri Lanka au optat pentru una dintre oferte, este vorba despre oferta unei firme din Cluj. Au intrat în contact, urmează să se proceseze documentele și sper ca mâine să se întâmple și deplasarea dânșilor către un loc de muncă prin implicarea angajatorului, ca să își înceapă activitatea”, a explicat ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Oficialul a spus că unele oferte au venit din partea unor firme mai mici, care nu puteau să îi preia pe toți cei 36 de singalezi, de aceea ei au ales compania din Cluj.

„E în zona de producție, ambalare, în zona alimentară, cafea. Nu vă pot divulga informații despre termenii contractuali. Am creat toate condițiile pentru a se pune toate întrebările de către ei, să nu apară nicio supriză. Vă asigur că au fost tratați cu respect”, a mai declarat ministrul Muncii.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza