Zăcămintele de sare, “hopul” avansării lucrărilor pentru metrou. Ce spun reprezentanții primăriei Cluj-Napoca

by Cezar Leizeriuc

În urma avansării lucrărilor pentru realizarea metroului, specialiștii au descoperit în zona Podului Ira zăcăminte de sare. Această zonă reprezintă una dintre cele mai importante puncte din cadrul întregului proiect. Conform proiectanților, aici va fi făcută legătura între metrou și trenul metropolitan care ar urma să ducă până la aeroportul din Cluj-Napoca. Inginerii vor face studii suplimentare pentru a putea găsi soluții tehnice.

”Metroul are o lungime de aproximativ 20 de km. Pe o porțiune aproximativ de 5 km s-au identificat zăcăminte de sare. Municipiul Cluj-Napoca are niște particularități, se pare că și zăcămintele de sare se află acum printre acestea. Este foarte bine și mă bucur că s-au identificat zăcămintele în acest moment, în faza studiilor de fezabilitate. Specialiștii lucrează, vor face studii suplimentare și vor trebui să vină cu o soluție tehnică pentru realizarea metroului”, a declarat pentru Servus, Cluj!, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea.

Conform viceprimarului, în urma descoperirii zăcămintelor este posibil să crească costurile proiectului, însă nesemnificativ în comparație cu valoarea totală.

”Nu se blochează acest proiect pentru zăcămintele de sare. Nu se opresc lucrările, sunt soluții tehnice. Sunt alții care au reușit să facă autostrăzi și căi ferate pe sub mare. Probabil că vor fi câteva creșteri de costuri, dar nesemnificativ în comparație cu valoarea totală a investiției pentru metrou”, a încheiat Dan Tarcea.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza