Vouchere culturale pentru elevii de clasa a IX-a din Cluj-Napoca! Ce sumă vor putea primi de anul viitor!

by Bianca Baraboi

Primăria Cluj-Napoca a decis să ofere vouchere pentru activități culturale elevilor de clasa a IX-a. Tot procesul va începe cu anul școlar 2024-2025 iar valoarea voucherelor va fi de 600 lei pe an per elev. Astfel, regulamentul de funcționare a programului a fost lansat în consultare publică. 

„Prezentul Regulament stabilește cadrul general privind acordarea finanțării complementare unităților de invățământ preuniversitar de stat din municipiul Cluj-Napoca, în vederea susținerii financiare a elevilor din clasele a IX-a pentru achiziționarea de servicii și evenimente culturale. Grupul țintă vizat de aceasta finanțare îl constituie elevii din clasele a IX-a, înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență în unitățile de învățământ preuniversitar de stat din municipiul Cluj-Napoca.

Scopul prezentului regulament este de a sprijini promovarea culturii naționale și universale în rândul comunități școlare, prin susținerea financiară a elevilor pentru achiziționarea de servicii și evenimente culturale precum concerte, intrări în muzee, cărți, publicați, materiale documentare sau excursii organizate cu tematici culturale sau istorice”, se arată în regulament.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza