UPDATE. Vom plăti pentru vaccinul anti-Covid? Ludovic Orban: “Până la urmă se va merge pe un mecanism, de exemplu, ca la vaccinarea antigripală”. Ce spune Florin Cîțu

by admin

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că vaccinul anti-Covid-19 s-ar putea realiza “într-un viitor oarecare” contra cost pe modelul vaccinării antigripale.

“Noi organizăm vaccinare gratuită. Statul suportă toate costurile de vaccinare. E o situație excepțională. Mai facem asta o perioadă de timp, până ajungem la un nivel de imunizare de grup. Până la urmă se va merge pe un mecanism, de exemplu, ca la vaccinarea antigripală, în care numai persoanele vulnerabile vor fi vaccinate gratuit, iar celelalte categorii de cetățeni vor trebui să se vaccineze, că e răspunderea lor. Este vorba despre sănătatea fiecăruia”, a declarat Ludovic Orban, luni, într-o vizită în județul Argeș.

Premierul Florin Cîțu a răspuns afirmațiilor făcute de Ludovic Orban și a transmis că vaccinul anti-Covid va rămâne în continuare gratuit.

“În România vaccinul este și va rămâne gratuit. Nu este nicio discuție în acest moment în Guvernul României de a schimba lucrurile. Din contră, deja avem comenzi pentru a continua campania de vaccinare și în toamnă, dar și anul viitor, pentru că nu știm exact cum va evolua pandemia”, a explicat Florin Cîțu.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

tudy 26/05/2021 - 08:34

vai mama noastra cine ne conduce???nu stie stanga ce face drepata ??!! RUSINE RUSINE RUSINE!

Raspunde

Comenteaza