Volumul mare de muncă provoacă mici sincope la DSP Cluj. Persoane confirmate pozitiv, fără anchete epidemiologice

by Oana Spiru

Pacienții confirmați pozitiv cu Covid-19 se plâng tot mai des de comunicarea cu DSP. Deși rezultatul pozitiv este transmis către DSP în cel mai scurt timp, unii pacienți susțin că nu sunt contactați nici după 10 zile în vederea efectuării anchetei epidemiologice.

„Ambulanța privată a transmis rezultatul în data de 10 noiembrie, eu am trimis 3 e-mailuri, în 13, 18 și 20 noiembrie, la care nu am primit niciun răspuns. În data de 20 noiembrie am reușit să vorbesc cu un voluntar DSP care ne-a introdus datele în sistem. Nici până astăzi nu am primit decizia în baza căreia poate medicul de familie să ne emită certificatele medicale”, scrie un pacient infectat cu Covid-19 pe Facebook.

Prefectul Clujul, Mircea Abrudean susține că exită mici sincope din cauza volumul foarte mare de muncă. În prezent, 170 de oameni lucrează la realizarea anchetelor epidemiologice.

„Sunt 170 de oameni care fac anchete epidemiologice în acest moment. În general nu durează mai mult de 48 de ore de la data confirmării testului pozitiv. Probabil că mai există mici sincope, dar oamenii trebuie să înțeleagă că volumul de muncă este extraordinar de mare și încercăm să ajungem la zi și cu anchetele, să se realizeze ancheta a doua zi după ce a existat confirmarea”, declară pentru Servus, Cluj!, Prefectul Clujul, Mircea Abrudean.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza