Vladimir Putin a transmis oficial mobilizarea parțială a armatei rusești! ” Rusia are arme de distrugere mai puternice decât NATO”

by Christian Suciu

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat printr-o intervenție televizată mobilizarea parțială a armatei rusești cu scopul îndeplinirii obiectivelor ”operațiunii militare speciale” din Ucraina. Liderul rus a anunțat că mai multe regiuni din Ucraina vor fi anexate în urma operațiunilor militare, iar în același timp a amenințat NATO spunând că armele de distrugere deținute de Rusia sunt mai puternice decât cele ale Alianței, ce amenință granițele țării cu un ”șantaj nuclear”.

”Armata rusă eliberează Republica Populară Doneţk pas cu pas şi scapă oamenii de armata ucraineană. Există o linie lungă de contact militară de 1.000 de kilometri. Mercenarii torturează cetățenii pașnici din Zaporojie, Donețk, Herson, sunt peste 500.000 de oameni care trăiesc acolo. Mulți au fost nevoiți să devină refugiați. Trebuie să apărăm patria mamă pentru a asigura siguranţa popurului nostru. Susţin mobilizarea parţială în aceste regiuni. Doar cei care sunt în rezervă şi care servesc în armată şi au anumite profesii militare vor fi chemaţi sub arme. Ei vor fi antrenaţi suplimentar având în vedere că este vorba despre o operaţiune militară specială. Cei care sunt mobilizaţi vor primi garanţii şi vor servi după un anumit contract. În ceea ce priveşte chestiunile financiare, vom rezolva aceste lucruri fără întârziere. Washington şi Bruxelles vor să mute acţiunea militară pe teritoriul rus. Vorbim şi despre un şantaj nuclear, vorbesc aici despre atacurile asupra centralei de la Zaporojie. Ţin să spun că ţara noastră dispune de multe arme de distrugere, inclusiv nucleare, mai performante decât ale Occidentului.” a declarat Președintele Rusiei.

Vladimir Putin a transmis că în teritoriile cucerite se vor organiza referendumuri pentru a putea fi integrate în Rusia iar prin decretul privind mobilizarea parțială, rezerviștii dar și persoanele ce au practicat meserii militare vor fi din nou înrolate. Șeful de la Kremlin a evidențiat că armata roșie va recurge la orice mijloace pentru a-și proteja integritatea teritorială după cum a mai făcut-o de-a lungul istoriei.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza