Vin ninsorile! Informare meteo de precipitații și vânt

by admin

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis vineri o informare de precipitații și vânt, valabilă de mâine, ora 10:00 și până pe 28 decembrie, ora 10:00. Informarea este valabilă pentru toate regiunile țării.

Astfel, în intervalul menționat la munte vor predomina ninsorile, în special la altitudini de peste 1.500 de metri, și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent în Carpații Meridionali și de Curbură. Pe parcursul zilei de duminică (27 decembrie), vântul va avea intensificări, în special pe creste, unde rafalele vor depăși 80-90 km/h și va fi viscol.

În jumătatea de sud a țării temporar vor fi precipitații în general moderate cantitativ, local se vor depăși 15-25 l/mp și izolat 30 l/mp. Acestea vor fi predominant sub formă de ploaie, exceptând seara de sâmbătă (26 decembrie) și noaptea de sâmbătă spre duminică (26/27 decembrie), când în sudul Banatului, al Transilvaniei și al Moldovei și pe alocuri în Oltenia și Muntenia, vor fi mai ales ninsori și lapoviță. Vântul se va intensifica treptat, iar duminică (27 decembrie), local va atinge la rafală viteze în general de 40-50 km/h.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza