VIDEO |Turda: Dezinfectant pentru mâini în autobuze, pentru a proteja populația de virusuri

by Cristina Mihaila

În toate autobuzele electrice din municipiul Turda au fost montate dispensere cu dezinfectant pentru mâini. Primăria a recurs la această măsură pentru a proteja populația și a oferi cetățenilor o metodă eficientă de igienă în mijloacele de transport în comun.

,,În contextul actual este foarte important să luăm măsuri concrete de protejare a populației, pentru a minimaliza posibilitatea răspândirii virușilor și a bacteriilor, motiv pentru care am decis să implementăm acest proiect. În perioada următoare vom monta astfel de dispozitive în școli și grădinițe, dar și în zonele aglomerate, obiective turistice sau alte instituții publice.,, – a declarat primarul municipiului Turda, Cristian Octavian Matei

Soluția cu dezinfectant pe bază de alcool este foarte eficientă împotriva microorganismelor tranzitorii ale pielii, cum ar fi bacteriile, fungii și virusurile. Fiecare autobuz dispune de 2 dispensere cu dezinfectant și instrucțiuni de folosire. Călătorii sunt îndemnați să utilizeze aceste dispozitive, să își dezinfecteze mâinile atât la urcarea în autobuz cât și la coborâre.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza