VIDEO: Probleme majore pe sectorul Nădășelu- Zimbor al Autostrăzii Transilvania. Termenul de finalizare al lucrărilor a fost prelungit deja de două ori

by admin

Săptămâna trecută, reprezentanții Asociației Pro Infrastructură au filmat cei peste 30 de kilometri ai sectorului Nădășelu- Zimbor ai Autostrăzii Transilvania. Antreprenorul general s-a mobilizat excelent și lucrările au ajuns la un stadiu de aproximativ 55%, dar au apărut și probleme majore care au întârziat proiectul.

„Marți, 18.04.2023, am filmat din dronă toți cei 30,06 kilometri ai Autostrăzii A3 dintre Nădășelu și Zimbor. Constructorul UMB a fost în vacanță săptămâna trecută, deci de aceea nu veți vedea mișcare. De ieri a revenit pe toate șantierele pe care le are în lucru.

S-a ajuns la un stadiu fizic de aproximativ 55%. În 2022, oficialii CNAIR au întârziat nepermis de mult aprobarea modificării soluțiilor tehnice în două zone cu alunecări masive, la Nădășelu (viaduct peste cimitir în loc de debleu) și Topa Mică (tunel cut&cover tot în loc de debleu). Mai mult, au apărut și alte câteva puncte cu probleme majore.

Prin urmare, în noiembrie 2022 antreprenorul a primit extensie de timp până în aprilie 2025 și în decembrie a mai primit una. Momentan, graficul de execuție actualizat aprobat indică data de 13.07.2025 pentru finalizarea lucrărilor!

Dar situația se complică și mai mult. Se pare că soluția nouă de la Topa Mică nu ține în teren, așa că încă se dezbate o alta care implică schimbare de traseu și costuri adiționale semnificative.

Așadar, probabil se va ajunge la scoaterea din contract și licitarea lucrărilor pe cele două puncte (Nădășelu și Topa Mică), așa cum s-a întâmplat și în alte cazuri. Solicităm responsabililor CNAIR să clarifice situația și să ia o decizie rapidă deoarece acest tronson este finanțat din PNRR și trebuie terminat până la sfârșitul lui 2026!”, au avertizat reprezentanții Pro Infrastructură.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza