VIDEO. Maestrul Gheorghe Zamfir a încântat publicul de la UNTOLD cu piesa “M-am suit în dealul Clujului”

by admin

Unul dintre cei mai buni naiști ai lumii, maestrul Gheorghe Zamfir, a urcat aseară, în premieră, pe scena principală UNTOLD pentru un moment unic. “Regele Naiului” i-a încântat de-a dreptul pe festivalieri după ce a intrepretat piese precum “M-am suit în dealulul Clujului” sau “The Lonely Shepherd”. La final, oamenii l-au aplaudat câteva momente bune.

Gheorghe Zamfir este o legendă a muzicii, cu peste 185 de albume compuse, vândute în 120 de milioane de exemplare, Gheorghe Zamfir are în palmares compoziții recompensate cu 100 de discuri de aur și de platină, premii și distincții obținute la nivel mondial. Este primul artist român care a câștigat două discuri de aur în SUA și care a cântat în timpul mesei private a unui Papă (Ioan Paul al II-lea, în 1988).

De-a lungul vieții, maestrul Zamfir a colaborat cu muzicieni de top: Andrea Bocelli, Ennio Morricone, André Rieu, Richard Clayderman și mulți alții. De asemenea, a compus temele din coloanele sonore ale filmelor ,,Once Upon A Time in America” și „The Tall Blonde Man with One Black Shoe”, Tarantino folosind interpretarea piesei „Lonely Shepherd” în coloana sonoră a peliculei „Kill Bill”.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza