VIDEO: Imagini spectaculoase de pe șantierul Autostrăzii Transilvania. Vezi cum se lucrează între Nădășelu și Poarta Sălajului

by admin

Au început lucrările la Autostrada Transilvania. Este vorba despre cele două tronsoane cuprinse între Nădășelu și Poarta Sălajului, care fac legătura între județele Cluj și Sălaj. Contractele în valoare de două miliarde de lei au fost semnate anul trecut, lucrările urmând a fi executate de UMB Spedition. Reprezentanții Asociației Pro Infrastructură au vizitat cele două șantiere și au postat imagini spectaculoase cu stadiul lucrărilor.

„Antreprenorul general (UMB) pregătește terenul pentru excavații și foraje pe dealurile transilvănene. Vă reamintim că suntem la a treia încercare de construire, după rezilierea cu Bechtel și abandonul celor de la Maltauro. Faptul că vedem utilaje noi într-un număr rezonabil ne dă speranțe că a treia oară poate fi cu noroc.

Vă putem spune de pe acum că lucrările vor dura minim 3 ani din cauza reliefului dificil. Vor fi construite 26 de poduri și viaducte cu diferite lungimi, săpate zeci de deblee la 20-30 de metri adâncime medie, unul din ele ajungând până la 75 de metri. Studiile de fezabilitate au indicat pozițiile mai multor alunecări de teren active. Nu sunt prevăzute tuneluri în această zonă.

Abia mai la nord va fi tunelul Meseș (lung de aproape 2,9 km), unde se evaluează cele 12 candidaturi înscrise în urmă cu o lună în cursa pentru contractul de aproape 4 miliarde de lei (aproximativ 41 km), licitația lansată în 18.11.2020 fiind una cu precalificare, ofertele finale urmând să fie depuse după această primă fază”, au transmis reprezentanții Pro Infrastructură.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Bula 01/04/2021 - 21:09

Vad ca Ion isi mai poate creste linistit porcii de Craciun, cel putin inca trei ani . . .

Raspunde

Comenteaza