VIDEO: Franța a început să experimenteze săptămâna de lucru de 4 zile. Când s-ar putea aplica în România? Dan Tarcea (Viceprimar):” Nu cred că România este pregătită, trebuie accelerată digitalizarea”

by Christian Suciu

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, a analizat șansele ca România să poată implementa săptămâna de muncă de 4 zile, model testat în premieră la nivel european în Franța. Acesta a afirmat în cadrul unei intervenții pentru emisiunea Prima News cu Ciprian Aron că, în momentul de față, România nu ar fi pregătită pentru a implementa acest model.

” Nu știu cum e în altă parte dar la Primăria Cluj-Napoca se lucrează inclusiv Vinerea însă este o discuție mult mai largă. Nu cred că România este pregătită să treacă la săptămâna de lucru de 4 zile. Prima dată ar trebui să accelerăm procesul de digitalizare, după ce vom reuși acest proces trebuie să facem o analiză și să vedem dacă suntem pregătiți.
Sigur că săptămâna de lucru de 4 zile ar aduce și beneficii, în primul rând că persoana care lucrează are mai mult timp să se relaxeze, ar crește si turismul deoarece va fi stimulat sa viziteze, să meargă și in altă parte, dar pentru asta e nevoie de o mai mare eficiență a muncii.”, a declarat în cadrul emisiunii Prima News cu Ciprian Aron, viceprimarul Dan Tarcea.

VIDEO:

Potrivit acestuia, sistemul de muncă cu 4 zile pe săptămână ar putea fi testat în România mai întâi în mediul privat iar pe baza rezultatelor acesta să fie introdus treptat și în administrația publică.

”Vă dau un exemplu la eliberarea certificatelor de deces. Nu poți să-i spui omului ” Astăzi nu veniți, reveniți peste 3 zile” și el să stea cu mortul în casă sau la morgă. Sunt anumite chestiuni care trebuie sa funcționeze indiferent dacă este Sâmbătă sau Duminică deoarece există urgențe care trebuie sa fie absolut rezolvate. Probabil că există anumite sectoare sau domenii unde ar putea fi testată aceasta chestiune, poate ar trebui să încerce mai întâi mediul privat și după aceea să vedem și noi, cei care suntem in administrațiile publice centrale, să vedem cum funcționează dar cred ca mai avem cale lunga până atunci.”, a mai adăugat viceprimarul municipiului Cluj-Napoca.

VIDEO:

Te-ar putea interesa si

Comenteaza