VIDEO | Finală surprinzătoare la US Open, între Emma RĂDUCANU și Leylah Fernandez. Va fi prima finală de Mare Şlem între sportive atât de tinere, după cea din 1999

by admin

Britanica de origine română Emma Răducanu (18 ani, locul 150 WTA) şi sportiva canadiană Leylah Fernandez (19 ani, locul 73 WTA) vor juca finala de simplu la US Open, ultimul turneu de Mare Şlem al anului.

Emma Răducanu a trecut în semifinale de Maria Sakkari din Grecia (locul 18 WTA), scor 6-1, 6-4, într-o oră şi 24 de minute.

Britanica nu a pierdut un set tot turneul. Este prima jucătoare ajunsă în finala unui turneu de Mare Şlem după ce a venit din calificări.

Leylah Fernandez a învins-o în penultimul act pe Arina Sabalenka din Belarus (2 WTA), scor 7-6 (3), 4-6, 6-4, în două ore şi 21 de minute.

Va fi prima finală de turneu de Mare Şlem între sportive atât de tinere, după cea din 1999 de la US Open, câştigată de Serena Williams în faţa Martinei Hingis.

De asemenea, confruntarea Emma Răducanu – Leylah Fernandez va fi prima finală de turneu de Mare Şlem între jucătoare care nu sunt cap de serie, potrivit WTA.

Emma Răducanu şi Leylah Fernandez nu s-au înfruntat niciodată în circuitul profesionist, singurul lor duel anterior având loc la nivel de junioare, la ediţia 2018 a turneului de la Wimbledon, unde britanica s-a impus cu 6-2, 6-4 în turul secund, la câteva săptămâni după ce canadianca reuşise să câştige turneul junioarelor de la Roland Garros.

Câştigătoarea turneului US Open 2021 va primi 2,5 milioane de dolari şi 2.000 de puncte WTA, iar finalista va primi 1,25 de milioane de dolari şi 1.300 de puncte WTA.

Sursa foto: Twitter US Open

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Andrei 10/09/2021 - 10:54

Ador cum prima chestie de mentionat in legatura cu orice sportiv e “originea romana”. Emma e britanica de origine canadiana. Dar da, hai sa-i cautam origini romanesti, daca nu prea avem cu ce ne lauda. Sunt destui sportivi care reusesc pentru ca au scapat din tara.

Raspunde

Comenteaza