VIDEO: Documentar despre Cernobîl, proiectat în premieră modială la TIFF

by admin

Un documentar despre Cernobîl va avea premiera mondială la ediția din acest an a TIFF. Este vorba de pelicula „Totul nu va fi bine”, în regia lui Adrian Pîrvu și Helena Makysom. Filmul va fi proiectat în secțiunea „Zilele Filmului Românesc” și va fi lansat în cinematografele în aer liber începând cu 7 august.

„Totul nu va fi bine” este un road-movie în care un regizor pe jumătate nevăzător încearcă să descopere efectele Cernobîlului asupra sa. În călătoria lor, Adrian și Helena vor întâlni oameni afectaţi de dezastrul nuclear petrecut în 1986 și vor descoperi, treptat, efectele pe care evenimentele de acum trei decenii le au asupra unei întregi generații.

Adrian Pîrvu s-a născut în anul dezastrului de la Cernobîl. Mama lui a crezut că glaucomul şi orbirea parţială ale lui Adrian au fost cauzate de vizita ei în Ucraina, pe când era însărcinată în 6 luni. După ce află povestea naşterii sale, tânărul decide să plece în Ucraina să facă un film despre cei afectaţi de dezastru şi să găsească o cale de împăcare cu sine. În Kiev o întâlneşte pe Helena, crescută în ţara grav afectată de accidentul nuclear şi devine partenera lui Adrian în realizarea documentarului.

Cea de a 19-a ediție a Festivalului Internaţional de Film Transilvania va avea loc anul acesta între 31 iulie şi 9 august, la Cluj-Napoca.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza