VIDEO Daniel David, rector UBB, despre reforma anunțată în Educație: ”Trecem dintr-o extremă în alta. De la prea multe examene, la niciunul”

by Cristina Mihaila

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a prezentat marți proiectele noilor legi ale educaţiei. Principalele modificări se referă la: învățământul obligatoriu va cuprinde grupa mică începând cu anul 2030, colegiile naționale vor putea organiza propriile examene de admitere, structura examenului de bacalaureat se modifică, fără note la educație fizică și arte, profesorii se vor putea titulariza și pe mai puțin de 18 ore, salariile profesorilor debutanți cresc cu 43%.

Sunt schimbări majore, pentru care Ministerul susține că s-a consultat în prealabil cu specialiști în domeniu. Cu toate acestea, rectorul celei mai mari universități din țară, Daniel David, spune că nu a fost invitat la niciun fel de consultare. În plus, într-un interviu acordat postului Profit News, acesta a formulat o serie de solicitări pe care le consideră esențiale pentru a reforma, cu adevărat, sistemul de educație.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza