VIDEO SENZAȚIONAL | Cascada ”Vălul Miresei” în haine de toamnă

by Cristina Mihaila

E toamnă nebun de frumoasă la Cluj, vorba poetului Horia Bădescu. Și câtă vreme razele soarelui ne mai mângâie obrazul, natura ne invită să ne bucurăm de aerul proaspăt, culorile pastelate și susurul apei de munte. Weekend-ul acesta facem o incursiune pe unul dintre cele mai frumoase trasee din zonă, până la Cascada Vălul Miresei din Răchițele, care poate fi parcurs în decursul unei zile, împreună cu familia.

Imagine: Florin Țene

Cascada Răchiţele, numită şi Vălul Miresei, se află pe Valea Stanciului, în comuna Mărgău, judeţul Cluj. Este una dintre cele mai frumoase cascade din România, cu o cădere de apă de peste 30 m. Conform unei legende vechi, numele cascadei vine de la faptul că demult, o mireasă ar fi căzut de pe stâncile abrupte din zona cascadei, iar voalul a rămas agăţat de stânci. În acel loc, nuntaşii s-au oprit şi au început să plângă, astfel formându-se cascada.
Pe lângă acest obiectiv turistic, turiştii pot admira creaţiile naturii: pădurea deasă cu pin, fag şi mesteacăn; ciuperci, flori şi iarba de un verde crud; pârâiaşele cu apă cristalină care curg domol la vale şi multe alte minunăţii. Luate împreună, acestea creează o atmosferă specială care te rupe de cotidianul şi aglomeraţia marelui oraş.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza