Victorie pe teren dar retrogradare în clasament! România a învins la scor Bosnia dar nu a fost suficient pentru a evita ultimul loc din Nations League

by Christian Suciu

Reprezentativa Națională de Fotbal a României a reușit să câștige cu scorul de 4-1 împotriva Bosniei în ultimul meci din cadrul grupelor Nations League, disputat pe Stadionul Giulești. În ciuda victoriei obținute, selecționata condusă de Edward Iordănescu a retrogradat în Liga C a Nations League ca urmare a rezultatului bun înregistrat de Finlanda în meciul împotriva Muntenegrului, încheiat 2-0.

Recitalul ”Tricolorilor” a început în minutul 38 după ce Dennis Man a deschis scorul din pasa lui Bancu, iar din acel moment ocaziile au continuat să curgă spre poarta bosniacilor până la pauză. În a doua repriză România a făcut pasul înapoi pentru a-și apăra avantajul dar spre final a început să profite de greșelile adversarilor iar George Pușcaș, introdus pe teren pe final a reușit să înscrie o dublă în minutele 73 și 86 în timp ce Rațiu și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor și a reluat în plasă o respingere a portarului Vasilj ducând scorul final la 4-1.

La conferința de presă din urma partidei Iordănescu a evidențiat aspectele pozitive ale partidei însă a recunoscut că greșelile făcute în meciurile din luna Iunie i-au costat pe tricolori poziția în clasamentul Nations League.

” Înainte de toate, o seară bună pentru noi, o acţiune reuşită. Tot ce a fost compromis s-a întâmplat în iunie, cu Muntenegru. Vorbeam altfel dacă aveam puţină şansă în deplasările din Finlanda şi Bosnia. Astăzi, adversarii au venit cu o garnitură schimbată, dar au venit să joace fotbal şi au arătat că pot forma o echipă puternică.

Salut tot ce au făcut băieţii la această acţiune. Mă bucură că au confirmat că au potenţial. Am recâştigat nişte jucători: pe Nicu Stanciu, Băluţă, Cordea, Man, Nedelcearu.

Este o tristeţe pentru ce s-a întâmplat în iunie. Aveam nevoie de încredere. Sper că am început să câştigăm o echipă. Am văzut un joc fluid, o echipă care şi-a pus amprenta. Suporterii trebuie să rămână cu speranţa.” a declarat Edward Iordănescu.

Liderul Naționalei României și-ar dori ca tricolorii să continue mandatul lui Edi Iordănescu și consideră că această colaborarea nu și-a atins potențialul maxim pentru România.

”Nu ne rămâne decât să avem aceeaşi atiutdine şi să facem tot posibilul să ne calificăm la EURO.

Nu am fost aici nici în martie, nici în iunie, nu am dreptul să vorbesc. Nu am apucat să văd toate meciurile. Vreau să îi felicit pe băieţi pentru atitudinea din aceste două meciuri şi cred că trebuia să le caştigăm pe ambele. Vreau să le mulţumesc fanilor care ne-au încurajat şi vreau ca de la anul să fie alături de noi.

(n.r despre evoluţia din joc) Punctul de plecare a fost meciul din Finlanda. S-a văzut o îmbunătăţire a jocului, a ceea ce însemnă să porţi tricoul naţionalei. Aceste două meciuri au schimbat impresia. Nu ştiu dacă l-am convins pe Mister să rămână, dar din 2016 de când am debutat la naţională s-au schimbat cinci antrenori, nu e uşor. Îmi doresc ca Mister să rămână mult alături de noi cât mai mult timp.” a transmis jucătorul Echipei Naționale, Nicolae Stanciu.

sursa:primasport.ro

Te-ar putea interesa si

Comenteaza