Vezi cu cât se vor vinde măștile medicale produse în România. Purtarea lor va fi obligatorie de luna viitoare

by admin

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că, începând cu 15 mai, relaxarea restricțiilor și a măsurilor de distanțare socială. În schimb, purtarea măștilor de protecție va deveni obligatorie în spații publice și în mijloacele de transport în comun. 

Ministrul Economiei a făcut la rândul său precizări cu privire la prețul cu care se vor vinde măștile chirurgicale produse în țara noastră. Oficialul a declarat că prețul unei măști va fi de aproximativ 2 lei și a cerut comercianților să nu pună un adaos comercial prea ridicat.

„Vom avea minim un milion de măşti zilnic. Sunt două companii care vor produce. Mă aştept ca, în urma lansării astăzi a Registrului naţional al producătorilor de dispozitive şi echipamente medicale, să-i vedem exact pe toţi cei care vor să producă şi care sunt autorizaţi să producă aceste dispozitive medicale, să facem un recensământ al producţiei. Din ce am vorbit cu cei doi producători, preţul este în jur de 2 lei. Probabil că 2 lei, fără TVA, va fi şi un preţ către populaţie”, a declarat Virgil Popescu pentru postul Digi24.

În România, sunt în acest moment două unităţi care produc măşti chirurgicale: Techtex care produce 350.000 de măşti pe zi şi Romarm care până la sfârşitul lunii aprilie va ajunge la o producţie de 500.000 de măşti pe zi.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza