Veste bună pentru credincioșii care doresc să meargă la biserică de Paște. Circulația ar putea fi permisă până la ora 2 dimineața

by admin

Premierul Florin Cîțu a participat la discuții în cursul zilei de miercuri, 24 martie, alături de reprezentanții cultelor religioase din România și cu cei ai Secretariatului de Stat pentru Culte, în urma cărora s-a stabilit ca în noaptea de Înviere să fie permisă circulația persoanelor în afara locuinței până la ora 2 dimineața. 

Măsura ar urma să se aplice atât pentru Paștele Catolic, cât și pentru Paștele Ortodox. Participarea la slujbă se va face cu respectarea tuturor măsurilor de protecție sanitară împotriva răspândirii infectării cu Covid-19.

La discuțiile cu reprezentanții cultelor religioase au mai participat vicepremierul Kelemen Hunor, șeful DSU Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiță, consilierul prezidențial Sergiu Nistor – Departamentul Cultură, Culte și Minorități Naționale din cadrul Administrației Prezidențiale, Secretarul General al Guvernului, Horațiu Gorun, și Secretarul general adjunct al Guvernului, Mircea Abrudean, conform Digi24.

BOR și-a exprimat punctul de vedere în legătură cu această situație. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a afirmat că Slujbele de Paşti se vor desfăşura normal, cu respectarea riguroasă a tuturor măsurilor sanitare după întâlnirea reprezentanţilor Cultelor organizată de Secretariatul de Stat pentru Culte la sediul Guvernului.

“Deschiderea tuturor oficialităţilor pentru buna, ordonata şi în acelaşi timp fireasca desfăşurare a Slujbei de Înviere, ca şi a celorlalte sărbători proprii altor culte religioase în următoarea perioadă indică faptul că acestea se vor putea desfăşura normal, cu respectarea riguroasă a tuturor măsurilor sanitare ce vor rămâne obligatorii (purtarea măştii, distanţarea sanitară, deplasarea pe jos sau cu mijloc de transport propriu la lăcaşul de cult de care aparţinem etc).

Elementele concrete referitoare la organizarea şi desfăşurarea Slujbei de Înviere din acest an vor fi comunicate atât de Patriarhia Română, cât şi de autorităţile de stat după ce vor fi stabilite de comun acord la nivel de detaliu”, a explicat Vasile Bănescu într-un comunicat oficial, potrivit Agerpres.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza