Vasile Dîncu la Insider Politic de la Prima TV: „Greaua moștenire a lui Cîțu vine tot de la Cîțu. A fost Ministru de Finanțe, el s-a ocupat de buget, de finanțe, cele despre care se tot plânge el acum.”

by Cristina Mihaila

Duminică, 21 februarie, la Prima TV, jurnalistul Sebastian Zachmann a avut o discuție deschisă cu Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD. Acesta a afirmat despre ceea ce s-a întâmplat recent în Parlament: “Problema pensiilor speciale este o parte din demagogia politică a momentului. Pensiile speciale ale parlamentarilor reprezintă 1% din totalul pensiilor speciale. Personal, nu am fost încântat ca PSD să depună un astfel de proiect. Criteriul contributivității este singurul criteriu adevărat pentru pensii. Nu cred că guvernanții vor merge mai departe, să taie alte pensii speciale, pentru că va fi foarte complicat. Este vorba de a tăia una dintre coloanele puterii din România. Îți trebuie curaj.”

Despre ceea ce își propune PSD, partidul câștigător al alegerilor din decembrie, Vasile Dâncu a spus: “PSD are păcatele unei guvernări mai vechi, aceste inconsecvențe trebuie reparate în această perioadă. Noi suntem dispuș să lucrăm cu puterea. Noi, noul PSD, nu considerăm că trebuie să lăsăm țara să intre în dezastru când suntem în opoziție, ca să ajungem noi la putere.” Despre actualul Guvern, invitatul de la Insider Politic a spus: “Guvernul condus de domnul Cîțu a avut un handicap fantastic. Niciun guvern nu a avut un asemenea handicap. Poate guvernul Năstase, în perioada 2000 – 2001, avea o încredere de doar 20%. Guvernele formate din câștigători nu intră cu 20%. Klaus Iohannis a arătat de la început că nu vrea să dialogheze cu cei care câștigă alegerile. Greaua moștenire a lui Cîțu vine tot de la Cîțu. A fost Ministru de Finanțe, el s-a ocupat de buget, de finanțe, cele despre care se tot plânge el acum. Klaus Iohannis s-a comportat neconstituțional în campania electorală. A simțit că are un partid slab, mesajul a fost un pic politizat față de PSD. A dat mereu vina pe PSD, dar prin această repetiție considerăm că Președintele mai degrabă ne-a ajutat decât ne-a încurcat.”

Sebastian Zachmann a abordat și tema alegerilor din 2024, iar Vasile Dîncu a răspuns: “Vom construi un bloc de stânga format din mai multe partide pentru următoarele alegeri. Vom fi un dirijor al stângii. Îmi pare rău că la ultimele alegeri generale nu am reușit să facem o alianță cu Victor Ponta. Cheia ca PSD să câștige alegerile în 2024 este să aibă un proiect nu doar pentru pesediști. Faptul că rămânem la 32% – 35% în ultima vreme este un lucru foarte important. Nu ne grăbim să ajungem la putere, asa cum se zvonește. Există multe șanse să avem o moțiune de cenzură, dar o vom face strategic, o vom face cu cap, nu emoțional.”

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Tz D 26/05/2021 - 20:08

Și Dancu a fost vicepremier in guvernul Cioloș, și? Cu ce se lauda domnia sa decât ca a executat întocmai și la timp poruncile lui Dragnea. Poate ca nu ar strica defel ca și domnia sa, ca in acest caz sa “facă” ciocu’ mic!

Raspunde

Comenteaza