Vasile Dâncu: „Doamne ferește să nu se întâmple nimic în Cluj-Napoca. Spitalele sunt într-o situație jalnică”

by admin

Sociologul Vasile Dâncu a făcut, în cadrul emisiunii „Servus, Cluj!”, o radiografie a infrastructurii medicale din Cluj-Napoca. Concluzia lui este una tristă: spitalele din municipiu sunt într-o stare dezastruoasă și în orice moment se poate întâmpla o tragedie ca cea de la Piatra Neamț.

„Doamne ferește să nu se întâmple nimic în orașul nostru, pentru că acolo sunt familiile noastre, sunt prietenii noștri. Sigur că ne îndurerează ce se întâmplă și în altă parte, dar Doamne ferește să nu existe o asemenea situație și la noi. Toate spitalele noastre din Cluj-Napoca sunt din punctul de vedere al infrastructurii într-o situație jalnică”, a declarat Vasile Dâncu.

Dâncu a venit și cu o soluție pentru sistemul medical clujean: construcția unor spitale noi, la cele mai moderne standarde.

„Avem medici minunați care se chinuie să facă ceea pot în niște spitale care ar trebui dărâmate și reconstruite în altă parte. În Germania, după 10 ani sau 20, nu știu exact termenul, spitalul se dă jos pentru că nu poate fi niciodată dezinfectat de microbi și alte lucruri și se reface într-un alt loc, de regulă. Așa ar trebui să facem noi în Cluj, pentru că în Cluj suntem mereu în pericol. 

Clujul este un centru medical important al României, avem o supraîncărcare tot timpul de bolnavi, din toate județele țării. Și atunci, pe această presiune, se poate întâmpla ceva oricând, Doamne-ferește!”, a mai spus Vasile Dâncu.

Urmăriți mai jos întreaga emisiune „Servus, Cluj!”.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

gabor 17/11/2020 - 19:20

DANCULE, OARE CINE L O ADUS IN STAREA ASTA?!

Raspunde

Comenteaza