Vârstnicii nu vor mai avea gratuitate pe mijloacele de transport în comun între orele 6.30 și 8.30 dimineața

by admin

Pentru a diminua aglomerația din Cluj-Napoca după data de 15 mai, reprezentanții Primăriei Municipiului Cluj-Napoca au hotărât să nu mai acorde gratuitate pe mijoacele de transport în comun pensionariilor, între orele 6.30 și 8.30 dimineața.

„Facilitățile la transport public la persoanele vârstnice, pensionari cu domiciliul în Cluj-Napoca și pentru cetățenii de onoare ai municipiului, se acordă acordă sub formă de abonamente valabile de luni până vineri, începând cu ora 8:30, iar sâmbătă și duminică, conform programului de funcționare a CTP, pe perioada anului calendaristic”, spune primarului.

Totodată, acesta recomandă ca înainte de 8:30 să circule doar cei care merg la serviciu.

„Pentru a evita aglomerațiile din mijloacele de transport, recomandarea este ca după 8:30 să poată avea acces toată lumea, înainte de 8:30 să circule doar cei care merg la serviciu, pentru că trebuie să păstrăm această distanță socială în autobuze, pentru a limita răspândirea virusului”, a mai declarat primarul Emil Boc.

Te-ar putea interesa si

2 comentarii

ion 13/05/2020 - 07:03

Trebuia demult sa faceti asta si ar trebui sa fie la fel si cand ies elevii de la scoala si cand vin salariatii de la lucru.

Raspunde
Marius G 14/05/2020 - 11:12

Asta este o aberatie, se vede clar ca pe cei din primaria nu ii interseaza traficul din Cluj-Napoca.
In primul rand, se face referire strict la pensionarii ce nu au implinit 70 de ani, deci nu toti pensionarii.
Daca cineva considera ca traficul din Cluj-Napoca este un calvar din cauza catorva zeci de pensionari care circula cu autobuzul dimineata, acel om nu are ce cauta in primarie, sa mearga sa scrie povesti pentru copii.

Traficul din Cluj-Napoca este supra aglomerat de urmatorii factori:
* 60.000-80.000 de masini, provenite din zonele dimitrofe (Floresti, Baciu, Feleac, Jucu, etc. ) ce tranziteaza orasul zilnic
* 30.000-40.000 de masini, ale studentilor, ce intra in oras si parcheaza pe unde apuca, ocupand locurile de parcare si asa putine ale localnicilor.

Concluzia, ESTE NEVOIE URGENTA DE O TAXA DE ORAS.

Raspunde

Comenteaza