VAR-ul, dilema Ligii 1:” 5 probleme la primele 7 jocuri disputate până acum.”

by Christian Suciu

Implementarea sistemului de arbitraj video în campionatul românesc creează noi dileme în urma fazelor de joc controversate din prima etapă a SuperLigii 1. Federația Română de Fotbal a transmis printr-un comunicat că majoritatea problemelor se datorează infrastructurii care cedează în condițiile de solicitare maximă conform explicațiilor echipei de implementare a sistemului VAR.

”Cea mai întâlnită problemă tehnică întâlnită a fost nefuncţionalitatea fibrei optice, ceea ce a dus la căderea sistemului de comunicare dintre arbitrii VAR şi cei aflaţi pe teren şi la lipsa conexiunii cu ecranul de la marginea terenului.

La Supercupa României, primul meci disputat cu VAR, au existat momente în care fluctuaţiile de tensiune electrică au afectat funcţionalitatea sistemului.

În ceea ce priveşte partida disputată duminică seara, FCSB – U Cluj, cu câteva minute înainte de start, fibra optică de la stadion a cedat. A fost nevoie de aplicarea soluţiei de back-up. Astfel, a fost trasă o nouă fibră optică care să asigure conexiunea ecranului de la marginea terenului cu maşina VAR. Din acest motiv, sistemul nu a fost perfect funcţional pe parcursul primei reprize.

Implementarea unui astfel de sistem reprezintă o provocare pentru toţi cei implicaţi, atât pentru arbitrii, cât şi pentru cei responsabili cu partea tehnică, operatorii video, tehnicienii VAR sau personalul de la stadioane. E nevoie de timp pentru a se regla toate probleme ce pot apărea. Astfel de situaţii au fost prezente şi în alte campionate, la începutul implementării sistemului VAR.” au precizat reprezentanții Federației Române de Fotbal.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza