Vaccinul Pfizer-BioNTech a primit autorizare definitivă în SUA

by admin

Agenția Federală pentru Alimente și Medicamente a Statelor Unite ale Americii (FDA) a acordat astăzi autorizare definitivă pentru vaccinul împotriva COVID-19 produs de Pfizer, pentru persoanele de peste 16 ani.

“Comirnaty este primul vaccin care obține o astfel de autorizație. În cazul copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, vaccinul Pfizer beneficiază în continuare de autorizația de utilizare în regim de urgență.

Până în momentul de față, în SUA au fost administrate peste 204 milioane de doze, fiind vaccinate peste 92 de milioane de persoane cu schemă completă.

Mai multe informații pe: https://bit.ly/Pfizer-FDA / Informații despre vaccinul Comirnaty produs de Pfizer BioNTech: https://vaccinare-covid.gov.ro/comirnaty-pfizer/“, au transmis reprezentanții Ministerului Sănătății.

Potrivit cotidianului american New York Times, autorizarea completă vine în momentul în care lupta împotriva pandemiei s-a intensificat din nou. Varianta tulpinii Delta, una extrem de infecțioasă, a dat peste cap o mare parte din progresele realizate în prima jumătate a anului.

Administrația Biden speră că autorizarea completă îi va motiva cel puțin pe unii dintre cei aproximativ 85 de milioane de americani nevaccinați să se vaccineze.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza