Vaccinul împotriva COVID-19 produs la Cluj? Vezi ce spune directorul Terapia

by admin

Compania germană BioNTech, unul dintre producătorului vaccinului împotriva COVID-19, încearcă să își mărească capacitatea de producție din Europa. În prezent, vaccinul este produs într-o fabrică din Belgia, care o capacitate de 400 de milioane de doze de vaccinuri și medicamente injectabile pe an. Cu toate acestea, Pfizer și BioNTech nu pot face față comenzilor uriașe venite din partea statelor europene.

În încercarea de a-și mări capacitatea de producție, BioNTech a achiziționat de curând o nouă fabrică în Germania, care ar trebui să producă vaccinul anti-COVID începând de luna viitoare. Alte 5 fabrici au încheiat acorduri cu firma germană, dar, din păcate, în Europa sunt puține locații care să respecte cerințele tehnice ale vaccinului.

„În România mă tem că nu se poate fabrica genul acela de tehnologie. Aţi văzut acel flacon mic? Este un flacon de 2 ml, din care se trag 5 doze de vaccin. E o tehnologie de divizare în fracţiuni mici şi în flacon, pentru care, din câte ştiu eu, nu există linii de ambalare în România, iar păstrarea acelui lanţ de frig, la -80 de grade, cu siguranţă va fi foarte dificilă în fabrici care au o altă tehnologie. Cu alte cuvinte, trebuie să ai o fabrică construită special pentru genul acela de tehnologie şi de formulare pentru a-l putea fabrica. Ne aşteptam la genul acesta de situaţii, că din cauza condiţiilor cu totul excepţionale în care trebuie fabricat, depozitat, transportat şi manipulat vaccinul vor apărea dificultăţi în lanţul de aprovizionare”, a explicat Dragoş Damian, CEO Terapia, citat de Mediafax.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza