Vaccinarea în cabinetele medicilor de familie, în ritm de melc. Doar cei care doresc să fie imunizați cu o singură doză aleg varianta aceasta

by admin

Numărul clujenilor care aleg să se vaccineze în cabinetele medicilor de familie e în continuare scăzut. Aici ajung doar cei care doresc să se imunizeze cu o singură doză de ser Johnson&Johnson. Vaccinarea se face doar cu programare, iar asta depinde foarte mult de numărul dozelor care se află într-un flacon, deoarece odată deschis, dozele trebuie administrate imediat. În momentul de față aproximativ 120 de medici de familie dintr-un total de 360 de la nivelul județului vaccinează doar în cabinete.

“Atâta timp cât noi funcționăm în paralel și în centrele de vaccinare, nu sunt atât de multe solicitări în cabinetele medicilor de familie, dar totuși există câteva. Sunt persoane care doresc să plece la muncă în străinătate și au nevoie de un vaccin într-o singură doză. Pe acesta îl găsesc doar în cabinetele medicilor de familie. Desigur, aceștia se pot vaccina și cu celelalte tipuri de vaccin. Avem pacienți care au ieșit din perioada de covalescență după Covid și sunt hotărâți să se vaccineze, dar sunt și pacienți care s-au răzgândit pe parcurs sau pe care i-am cosiliat.

Aici vaccinul se face doar pe bază de programare. De asemenea, este foarte important să știți că există cinci doze într-un flacon, iar din cauza asta un pic este îngreunată programarea, pentru că nu poți să programezi și să deschizi flaconul pentru o singură persoană. Doar atunci când există cinci programări, atunci se deschide flaconul. Să vă dau un exemplu. Am colegi care administrează 25 de doze pe săptămână. Am chiar un coleg care a vaccinat 100 în două săptămâni, deci variază de la cabinet la cabinet”, ne-a explicat președintele Asociației Medicilor de familie din Cluj, Emiliana Coștiug.

Potrivit informațiilor transmise de Instituția Prefectului Județului Cluj, la nivelul județului, medicii de familie au administrat până acum1.838 de doze de vaccin, în timp ce angajatorii clujeni au ajuns la un număr de 3.458 de persoane vaccinate. Până în prezent, la nivelul județului au fost administrate 402.922 dintre care 231.462 prima doză și 171.460 a doua doză.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza