USAMV pune în vânzare peste 90.000 de răsaduri de legume din serele proprii

by Cristina Mihaila

Primele răsaduri de legume din 2021 produse în serele Stațiunii de Cercetare Horticolă a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară vor putea fi cumpărate începând de săptămâna viitoare.

Răsadurile din zeci de soiuri de legume au fost îngrijite de specialiștii de la SCH și vor fi puse în vânzare din 12 aprilie la prețuri cuprinse între 1-4 lei/bucată (inclusiv TVA), după cum urmează: roșii, castraveți, ardei gras și kapia, gogoșari, ardei bulgărești, ardei iuți, broccoli, conopidă, gulie, varză Kale, salată verde. Din 19 aprilie, în funcție de condițiile meteo, vor fi puse la vânzare și alte soiuri, cum ar fi pepene galben, varză, vinete, țelină, alături de pătrunjel, oregano, busuioc, tarhon, salvie, cimbru sau leuștean. Tot atunci este estimată punerea în vânzare și pentru primele flori din acest an – cârciumărese și crăițe.

 ”Răsadurile sunt obținute la serele stațiunii noastre, din semințe profesionale, atât pentru soiurile create la noi, cât și pentru alte soiuri și hibrizi. Răsadurile se livrează repicate, în cuburi nutritive, astfel că înrădăcinarea acestora se va face mult mai repede, iar gradul de prindere este 100%. Vreau să subliniez că răsadurile sunt destinate, în această perioadă a primăverii, plantării în spații protejate (sere/solarii), nu în aer liber. În perioada pandemiei, multă lume s-a reorientat spre grădini de legume sau flori, și-au descoperit o nouă pasiune și ne bucurăm să venim, ca în fiecare primăvară, în întâmpinarea pasionaților de legumicultură și floricultură. Am produs de această dată peste 120.000 de răsaduri, iar o parte dintre acestea, circa 30.000 de bucăți, vor fi plantate și îngrijite la stațiunea noastră”, a declarat Biol. dr. ing. Lukacs Lehel, directorul SCH.

Cercetătorii de la SCH spun că de la 1 mai vor fi scoase la vânzare și răsaduri de legume și flori care vor putea fi plantate în aer liber.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Gyenge 09/04/2021 - 14:34

Multumim! Intrebarea mea este, unde le putem cumpara?
Cu respect!
Gy. Enikő

Raspunde

Comenteaza