USAMV Cluj-Napoca vinde flori, fructe și legume din producție proprie

by admin

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca a început vânzările de toamnă pentru pomi și arbuști fructiferi, crizanteme la ghiveci, butași de trandafiri din mai multe soiuri și alte plante dendrologice, stoloni de căpșuni, precum și legume și fructe, toate din producția proprie.

„La Stațiunea de Cercetare Horticolă, începând de luni, 18 octombrie, s-au pus în vânzare la magazinul din capătul str. Liviu Rebreanu, următoarele produse: pomi fructiferi (măr, păr, prun, cireș, cais, piersic, vișin, gutui, prețuri 12/16 lei, în funcție de calitate, plus nuc și alun, 40 lei/buc), arbuști fructiferi (zmeur, mur, cătină, coacăz negru, prețuri între 10-15 lei), stoloni căpșuni  (1,5 lei sau 4 lei, în funcție de numărul anual de fructificări), 21 de soiuri de trandafiri, inclusiv soiuri create la SCH (preț unic 15 lei/butaș) și alte plante dendrologice foioase (liliac, stejar, salcâm, dud, Hibiscus, Forsythia etc) și conifere (taxus, thuja). La magazinul SCH se mai găsesc legume și fructe de sezon, care sunt recoltate zilnic”, au transmis reprezentanții USAMV Cluj-Napoca.

Tot din 18 octombrie, dar la sera stațiunii, a început vânzarea crizantemelor la ghiveci din soiurile Vido Purple, Vido Red, Thrump Violet, Smola White, Cayman Yellow, Stromboli Yellow (prețuri între 5-50 lei, în funcție de mărimea plantei) și a altor plante ornamentale (lavandă la ghiveci, roiniță). Atât sera, cât și magazinul sunt deschise de luni până vineri între orele 8:00 și 16:00, iar sâmbăta între orele 8:00 și 13:00.

La Sera floricolă din campus vor intra spre vânzare, începând de miercuri, 20 octombrie, crizanteme la ghiveci (culorile alb și roșu ciclam), cu prețuri cuprinse între 5-20 de lei, în funcție de mărimea plantei. Orarul serei este de luni-vineri, între orele 9:00 – 14:00. 

De asemenea, Sera legumicolă din campus produce în prezent castraveți, cu vânzare la magazinul din Calea Mănăștur nr. 7 (orar: luni-vineri, orele 8:00 – 18:00), iar în 1-2 săptămâni vor fi disponibile recoltele de roșii cherry, varză și broccoli.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza