Urmează valul patru al pandemiei? Senatorul Laszlo Attila: „Sper că suntem capabili să detectăm și să izolăm cât mai rapid cazuri sau focarele”

by Oana Spiru

În această săptămână România a avut primele decese la persoane infectate cu tulpina Delta. Senatorul Laszlo Attila, secretarul Comisiei de Sănătate din Senat a declarat pentru Servus, Cluj! faptul că încep să apară semnele propagării comunitare, ceea ce este extrem de periculos.

„În varianta pesimistă, foarte probabil la 1 octombrie vom fi în situația în care am fost în 20 mai. Deocamdată avem previziunile pentru următoarele 3 luni. Avem varianta pesimistă, realistă și optimistă. Dacă reușim și ne imunizăm atunci nu se va întâmpla nimic. Va exista o oarecare zvâcnire pentru că unii au venit acasă, alții au fost în țări străine afectate, ne-am plimbat, a început școala. Atunci va exista o oarecare creștere de ordinul a zeci sau sute de cazuri pe zi, ceea ce este gestionabil. Aceasta ar fi varianta realistă”, spune senatorul Laszlo Attila, secretarul Comisiei de Sănătate din Senat.

Senatorul Laszlo Attila speră că în toamnă să rămânem la o creștere minoră a cazurilor, lucru ce este posibil doar dacă va exista o disciplină din partea organizatorilor de evenimente.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza