UpCity, primul autobuz electric produs în România. Va avea o autonomie de minim 200 km

by Cristina Mihaila

Un autobuz 100% electric, cu autonomie minimă de 200 de kilometri, va fi produs la Baia Mare de ATP Trucks Automobile, compania românească producătoare de autovehicule de transport rutier și persoane. Compania lucrează în prezent la realizarea unui prototip, care va fi prezentat în formă finală la începutul lunii mai. Prototipul, denumit UpCity, este în proces de omologare la nivel european.

Autobuzul va avea: 83 locuri, 25 (+1) pe scaune, podea joasă, 3 uși și o autonomie de 200 km, ce poate fi  extinsă până la 360 de kilometri. Producătorul transmite că produsul de serie va putea fi configurat opțional până la 90 locuri, astfel încât să asigure o calibrare corectă a rutelor și să aibă încărcare 100%.

Contextul actual generat de infrastructura problematică în orașe, parcurile de autobuze îmbătrânite, poluante și costisitoare, cu impact direct în bugetele locale, criza de sănătate care ne-a arătat că transportul în comun trebuie să fie unul sigur, economic și igienic, împreună cu nevoia de a seta cât mai repede cum arată construită și dezvoltată o nouă rețea de drumuri urbane adaptată orașelor Smart din secolul XXI, a condus spre decizia acestui nou proiect îndrăzneț pentru ATP Group. Este un demers pur românesc și absolut necesar. UpCity este un produs inovator, care nu depinde de infrastructura rutelor existente și care va ține pasul cu tehnologia”, a declarat Mircea Cirț, Președintele ATP Group.

Anunțul despre realizarea noului prototip al autobuzul electric Upcity vine la scurt timp după lansarea pe piața din România, în august 2019, de către ATP Trucks a camionului Truston, produs la Baia Mare, omologat în două variante: basculantă și betonieră. Au fost comercializate deja 48 de camioane.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza