Un spital din Cluj-Napoca are cel mai ridicat grad de vindecare Covid. Manager: „Am avut un examen foarte dificil pe care l-am trecut cu brio”

by Oana Spiru

Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca are cel mai mare procentul de supraviețuire, respectiv 98.4%, din toate spitalele din România care tratează exclusiv cazuri Covid.

Cele două secții de Terapie Intensivă amenajate aici sunt pline în continuare și există solicitări de peste tot pentru alte locuri.

„Dacă mă gândesc retrospectiv și analizez ultimul an, de la primul caz din SCBI, aș putea spune că am avut un examen foarte dificil, dar pe care l-am trecut cu brio. Urmează și altele. Anul trecut pe vremea asta ne uitam cu groază la ce se întâmplă în China, în Italia și am pregătit spitalul pentru ce este mai rău, ne-am pregătit pentru ce este mai rău. A fost foarte rău, dar nu atât încât să nu gestionăm situația. Era o panică generală la vremea respectivă. Era panică peste tot”, a declarat pentru G4media.ro managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj.

Totodata, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj spune că ne putem aștepta în martie-aprilie la al treilea val pandemic.

„Am discutat cu colegii medici, vorbim mereu și ne așteptăm în martie-aprilie la al treilea val pandemic. Sper să fie, măcar, mai ușor. Ne bazăm pe vaccinare și pe dorința oamenilor de a se vaccina, e cam singura soluție acum, să nu se ajungă la spitalizare, să nu crească din nou presiunea pe sistemul medical. De februarie am profitat, am modernizat câteva secții și le-am sugerat mai multor angajați să meargă în concediu, au nevoie și medicii de concediu, e firesc. Le-am spus să se ducă acum, căci apoi nu știm ce se va întâmpla, ce ne așteaptă. Ne pregătim de al treilea val”, a mai spus Ioan Mureșan.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza