Un pompier clujean și câinele său, eroi pentru o cățelușă captivă sub fundația unei case

by Bianca Baraboi

Un pompier clujean și câinele său au fost salvatorii unei alte cățelușe, rămasă captivă sub o casă. Povestea celor doi eroi o aflați în următoarele rânduri.

“În familia Urs, există doi salvatori. Rareș și cățelul său, Max. Anul trecut au luat parte împreună la copleșitoarea misiune de căutare a victimelor cutremurului din Turcia. S-au specializat pe astfel de intervenții dificile și răspund prezent oricând e nevoie de ei. La muncă, Rareș e unul dintre pompierii de bază ai Detașamentului 2 Cluj-Napoca. Așa se face că ieri, când a ieșit din tura de serviciu, l-a sunat un prieten:

Rareș, n-am știut la cine să apelez! Maya, cățelul meu de vânătoare, a găsit o vizuină de vulpi sub fundația unei case și a intrat acolo. Nu mai poate ieși și nu-mi dau seama exact unde e. Doar o aud cum latră. Te rog să mă ajuți ori tu, ori colegii!

Rareș știe ce înseamnă legătura dintre om și câinele său, iar în câteva minute a ajuns pe șantierul casei din localitatea Popești. Și-a dat seama că operațiunea de salvare va fi provocatoare și a luat, cu aprobarea comandantului, o trusă de căutare, dotată cu cameră video și senzori de mișcare. Când a sosit la fața locului, situația nu părea optimistă, însă Rareș nu s-a gândit în nicio clipă să renunțe. Folosindu-se de aparatura cu senzori, a localizat cățelușa sub fundația de la garaj.

Trebuie să ne săpăm drumul spre ea, dar să avem grijă. Siguranța noastră e cea mai importantă!

Rareș, nu putem să o pierdem! E cel mai bun câine de vănătoare al meu și va avea în curând pui!

Nu vom pleca de aici până când nu o salvăm!

Timp de opt ore, Rareș și oamenii inimoși din jurul său au muncit cot la cot, săpând un tunel lung de șase metri. Deși totul părea pierdut, la un moment dat, o urmă de speranță a apărut pe neașteptate. Rareș a pus lumina lanternei în direcția unde se afla cățelușa, văzându-i ochii cum licăreau.

Băieți, o văd! Ajutați-mă să o scot!

La ieșirea la suprafață, cățelușa era epuizată. Prietenul colegului nostru, care e și medic veterinar de profesie, a dus-o de urgență la cabinet. Duminică dimineața l-a sunat și i-a dat vestea mult așteptată:

Maya e bine, sunt șanse mari să supraviețuiască și cățelușii. Rareș, îți mulțumesc din suflet!

Plutonier adjutant șef Rareș Urs, felicitări! Ne mândrim cu tine și reprezinți un exemplu pentru mulți dintre noi!”

Te-ar putea interesa si

Comenteaza