Un nou tratament pentru coronavirus va fi folosit în România. Vezi despre ce este vorba

by admin

În curând, românii infectați cu noul coronavirus ar putea fi tratați cu plasmă umană hiperimună. Această plasmă colectată, va fi utilizată pentru prevenirea infectării persoanelor vulnerabile sau a celor cu risc major de infectare, precum și pentru tratamentul pacienților aflați într-o stare critică. În acest moment, nicăieri în lume nu se efectuează acest tratament.

„Trebuie făcută înainte o cercetare, fie că ne referim la tratamentul cu plasmă umană hiperimună sau fie că ne referim la unele terapii, adică anumite medicamente care să fie mai eficiente decât cele pe care le avem în momentul de față. Lucrurile astea există în situația în care se fac niște pași. Cât de mult ne dorim să grăbim lucrurile, nu se poate. Probabil mulți dintre noi se întreabă de ce nu există deja un vaccin sau chiar peste o lună. Acesta trebuie să fie sigur și eficient încât să nu ne facă mai mult rău. În acest moment nici în Europa nu există un astfel de tratament care să fie eficient.

Această plasmă despre care vă spuneam, poate fi folosită terapeutic în primă fază, dar și ca o profilaxie. S-a putea ca pe viitor să putem să folosim această plasmă pentru a preveni infectarea. Nicăieri în lume nu se face momentan asta. Trebuie știut faptul că această terapie nu ar putea funcționa pentru toată lumea, din simplul motiv că trebuie să existe o anumită categorie. Va fi folosită strict pentru acei pacienți aflați într-o stare critică. În primul rând ar trebui să vedem dacă persoanele vindecate, în perioada de convalescență au avut anticorpi. În mod cert se va face o determinare serologică. Eu cred că cercetarea se va face concomitent în România cât și în celelalte țări. La noi sunt folosite aceleași scheme de tratament folosite și în restul Europei”, a declarat medicul primar de la Institutul Matei Balș, Adrian Marinescu, în cadrul emisiunii „România te privește” de pe Look Plus.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza