Un nou eveniment de suflet, organizat în Parcul Etnografic ,,Romulus Vuia”

by Oana Spiru

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, în parteneriat cu Asociația Meșterilor Populari Clujeni invită publicul la un nou eveniment de suflet, organizat în Parcul Etnografic ,,Romulus Vuia”, în perioada 16-18 iulie 2021, între orele 10.00-18.00.

În cadrul evenimentului intitulat ,,Meșteri și Meșteșuguri de Ieri și de Azi” vor fi expuse și oferite spre vânzare produse tradiționale executate manual cu multă grijă și dăruire, de către meșteri populari.

Publicul va fi încântat cu produse din piele și blană, obiecte din lemn, metal și ceramic, porțelan, costume populare autentice, decorațiuni interioare și podoabe din mărgele, jucării din lână împâslită, tricotaje, fețe de masă, ștergare, și multe alte produse locale pline de farmec, care vor putea fi și cumpărate.

Nu vor lipsi bunătăți locale, pline de savoare, care amintesc de gustul de odinioară. Hrănitoare, curate, gustoase și parfumate cu aroma copilăriei, toate îi vor aștepta pe cei interesați expuse pe tarabele din incinta parcului.

De asemenea, la fața locului clujenii și nu numai sunt îndemnați să se bucure și de o serie de demonstrații meșteșugărești, prin care fiecare meșter popular își va dezvălui frumusețea muncii sale, migala, dexteritatea și pasiunea pentru creația sa.

Biletul de intrare pentru adulți va fi de 6 lei, pensionari și studenți 3 lei, elevi și preșcolari 1,50 lei.
Ca urmare a situației generate de COVID-19 și a limitărilor impuse privind combaterea pandemiei, toți vizitatorii sunt rugați să folosească masca, să respecte distanțarea socială și să utilizeze dezinfectantele pe care meșterii le vor pune la dispoziție.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza