Un moment magic pentru medici și pacienți. Solistul Alexandru Tomescu: „Medicii tratează corpul, muzica tratează sufletul”

by Oana Spiru

Surpriza în curtea Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca. Alături de Alexandru Tomescu și faimoasa vioară Stradivarius, Orchestra New Hope, sub bagheta dirijorului Cristian Spătaru, a pregătit un regal muzical pentru pacienți și medici.„Mi se pare o idee extraordinară. Ne bucurăm că Spitalul Clinic Județean Cluj a fost ales pentru acest eveniment deosebit. Ideea de a transmite ceva atât pacienților cât și personalului medical după un an jumătate de greutate, este minunată”, spune Conf. Dr. George Dindelegan.

Un moment magic, într-o călătorie muzicală, în care zeci de medici și pacienți care au fost internați s-au „vindecat”, astăzi, prin muzică.

„Acest eveniment este unul dintre cele mai importante si o ocazie pe care mă bucur că pot sa o valorific, să ofer colectivului, oamenilor care au fost timp de peste 1 an în linia 1, un gest de multumire”, spune Prof.Univ.dr. Claudia Gherman, manager SCJU Cluj.

Curtea spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca a devenit neîncăpătoare, de această dată nu pentru a acorda un prim ajutor ci pentru un eveniment de suflet, pentru a transmite un gând de speranță și optimism atât pacienților cât și personalului sanitar implicat în lupta împotriva virusului COVID-19.


„Am cântat acum câteva luni la sediul de vaccinare din București și de atunci am simțit cât de normal este să incluzi muzica în tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Medicii tratează corpul nostru și muzica tratează sufletul nostru. Atunci când cele două lucruri functioneaza impreuna este minunat. Să ma simt atât de implicat în această viață de spital este cea mai mare fericire și mulțumire pe care o pot avea”, povestește solistul Alexandru Tomescu.

Unicitatea proiectului constă în realizarea unor serii de concerte în spitalele din România, în semn de recunoştinţă pentru cadrele medicale care au luptat împotriva virusului COVID-19. Turneul va continua la Bistriţa, Sibiu, Braşov, Râmnicu Sărat şi Piatra Neamţ şi îl va avea ca invitat special pe Alexandru Tomescu împreună cu vioara sa Stradivarius.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza