Un hairstylist din Cluj-Napoca va realiza coafurile concurenților de la Eurovision după ce a câștigat competiția “Show Us Your Style”

by Cezar Leizeriuc

Clujul se va regăsi pe toate fronturile la ediția Eurovision din acest an. Tanăra clujeancă Roxen va intrepreta melodia “Amnesia”, iar hairstylist-ul Ioana Todoran va asigura coafura concurenților după ce a câștigat locul 1 al competiției “Show Us Your Style”, organizată de un cunoscut producător de articole pentru înfrumusețarea și îngrijirea părului. Ea va avea astfel posibilitatea să facă parte din echipa specialiștilor care vor realiza coafurile concurenților Eurovision, atât în semifinale, cât și în marea finală de la Rotterdam, din luna mai. Ioana a impresionat juriul cu un look glam specific anilor ’20, care exprimă feminitate, șarm și eleganță.

“Încă nu îmi vine să cred. Pot să spun că este apogeul carierei mele, sper ca pe viitor să am parte de cât mai multe astfel de momente, dar și pentru România, bineînțeles. M-am gândit să creez o coafură potrivită pentru scenă. Am reinterpretat un look care a fost în vogă acum 100 de ani și anume anii ’20. Acel look exprimă feminitate, șarm și eleganță. Coafura este mai expandată după cum se vede în această fotografie, i-am dat un volum aparte și am folosit acea culoare turcoaz reprezentantivă brand-ului respectiv. Pot să spun că a revenit valul acestui trend al coafurilor anilor ’20”, a declarat pentru Servus, Cluj!, haistylist-ul, Ioana Todoran.

Ioana Todoran este hairstylist la un salon din Cluj Napoca, având o experiență de 12 ani în acest domeniu. Hairstyliștii din toată Europa au trimis un scurt video prin care să își pună în evidență talentul și creativitatea unui look glam, folosind produse calitative. Participanții concursului au fost jurizati în funcție de creativitate și originalitate, conținutul mesajului video, tehnica de execuție a coafurii cât și a look-ul final.

“Am pregătit peruca înainte, mi-a luat cam două-trei zile tot procesul pentru modelul meu, Ioana Chișiu. Ziua shooting-ului nu a durat mult. În total patru-cinci ore a durat cu tot cu make-up, dintre care două ore le-am alocat doar pentru realizarea coafurii. Am ales apoi poza potrivită după ce am încercat câteva unghiuri pentru a fi foarte sugestivă. Sinceră să fiu nu m-am gândit că o să ajung chiar atât de departe când m-am înscris la concurs. Am aspirat la locul 1 pe România, dar nu m-am gândit că voi avea parte de acest succes și ocazia de a ajunge până în backstage-ul Eurovision. Am fost încrezătoare în mine și am ales coafura astfel încât să fie chiar ceea ce caută ei. Și la partea de produse, dar bineînțeles și produsul finit”, explică Ioana.

Hairstylist-ul va avea ocazia să o întâlnească în backstage pe solista clujeancă, Roxen, cea care va reprezenta România cu melodia “Amnesia”: “Sper să o coafez pe Roxen, mi-ar face mare plăcere. Amandouă vom crea un dream team, va fi super tare. Nu ne cunoștem, dar avem prieteni în comun. Ne vom vedea pe acolo și mai ales că voi fi în backstage, ne vom susține una pe cealaltă. Sunt sigură că va o experiență tare pentru ea, doar este vorba de Eurovision”.

Ioana va avea posibilitatea să lucreze alături de alți stiliști talentați și o șansă unică de a experimenta look-uri creative în backstage. Va putea să își prezinte propriile idei pe care i le va prezenta directorului artistic Antonio Corral Calero, cel care se ocupă de planul și crearea tuturor coafurilor concurenților: “Voi participa la un seminar 1 la 1 cu directorul artistic global, Antonio. Asta este foarte fain pentru că e o oportunitate imensă pentru mine de a crește. M-am gândit să mai particip la alte concursuri, poate chiar și anul viitor, de ce nu?

“Îi țin pumnii foarte tare lui Roxen, să ajungă în primul rând în finală și să câștige chiar concursul. Abia aștept să-mi împărtășesc toate emoțiile și cunoștințele cu toți cei de acolo. Vreau să văd ce se întâmplă într-un backstage demn de o asemenea amploare. Am mai participat la fashion show-uri din diferite orașe ale României, dar niciodată la un astfel de concurs”, încheie Ioana.

Pe locul 2 al competiției “Show Us Your Style” s-a clasat hairstylist-ul Anastasia Varlamova din Rusia, iar pe 3, Mateusz Myslek din Polonia.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza