Un fond american din San Francisco investește într-un business IT din Cluj

by admin

Un fond american din San Francisco intră într-un business IT din Cluj-Napoca, care a dezvoltat o soluție de prevenire a pierderilor de date.

Fondul de investiții Turn/River, cu sediul în San Francisco (SUA) și active în administrare de peste 700 milioane de dolari, a intrat indirect în acționariatul CoSoSys SRL Cluj-Napoca, companie cu afaceri de 17,5 milioane de lei în 2018, în urma unei investiții considerabile, de ordinul milioanelor de dolari.

Investiția va permite accelerarea dezvoltării produsului CoSoSys, EndPoint Protector, și extinderea pe mai multe piețe. Endpoint Protector este o soluție avansată de tip Data Loss Protection (DLP – prevenire a pierderilor de date) pentru sistemele de operare Windows, macOS și Linux, potrivit profit.ro.

“Soluția pune capăt scurgerilor de date neintenționate, protejează de furtul de date, asigură un control strict al dispozitivelor portabile de stocare și ajută la respectarea reglementărilor privind protecția datelor, cum ar fi GDPR, HIPAA, CCPA sau PCI DSS”, potrivit informațiilor remise Profit.ro de către companie.

CoSoSys are o bază de clienți din SUA, inclusiv Fortune 2000, companii precum Samsung, Sony și Toyota.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza