Un cuplu de refugiați ucraineni a traversat peste 1500 de kilometri pentru a ajunge la Cluj

by Christian Suciu

Doi pensionari din orașul Harkov, Sergej și Ludilla Zagorodnova au fugit acum o săptămână din calea războiului început de Federația Rusă găsind un adăpost tocmai în municipiul Cluj-Napoca. Problemele de sănătate ale lui Sergej l-au împiedicat să lupte iar astfel a fost nevoit să fugă din Ucraina alături de soția sa cu care este împreună de mai bine de 35 de ani.

” ”Într-una din zile, au venit autoritățile locale și ne-au dus la un centru de dializă. Acolo am stat o lună. De acolo, am plecat doar cu ce era pe noi, cu puține lucruri nu ne-am mai întors pe acasă.” a povestit Sergej Zagorodnov pentru site-ul știrileprotv.ro. Spaima celor doi era cu atât mai mare deoarece unicul lor copil a rămas să lupte împotriva invadatorilor. Pe drumul anevoios pe care cei doi au fost nevoiți să-l parcurgă s-au bucurat totuși de ajutorul unor voluntari ce l-au ajutat pe Sergej Zagorodnov să se poată deplasa corespunzător: n timpul călătoriei am fost foarte mult ajutați de voluntari, ni s-a oferit tot ajutorul necesar, mai ales că soțul meu are probleme și se deplasează cu greu.

” În timpul călătoriei am fost foarte mult ajutați de voluntari, ni s-a oferit tot ajutorul necesar, mai ales că soțul meu are probleme și se deplasează cu greu.” a relatat Ludmilla Zagorodnova despre experiența refugierii sale în Cluj-Napoca.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza