Un centenar al culturii românești! La mulți ani, Biblioteca Județeană “Octavian Goga” Cluj

by Oana Spiru

Un centru de excelență care șlefuiește nivelul de cultură al tuturor persoanelor care îi calcă pragul. Astăzi este un prilej unic de a ne aduce aminte de importanța culturii în viața de zi cu zi, cu mulțumiri Bibliotecii Județeane “Octavian Goga” Cluj care de 100 de ani este la dispoziția iubitorilor de lectură.

Astăzi, 14 mai, sărbătorim 100 de ani de bibliotecă publică la Cluj-Napoca. Cu ocazia împlinirii a 100 de ani de activitate, Biblioteca Județeană organizează evenimentul BJC 100 – Aniversare cu muzică și culoare. Simbioză între literatură, muzică și pictură – va cuprinde un mini-concert la harpă în interpretarea Alexandrei Răileanu, un scurt recital de poezie în interpretarea actorului Teatrului Național „Lucian Blaga” Cluj-Napoca, Cristian Grosu și o invitație la pictură adresată participanților. Premierea celor mai fideli cititori ai bibliotecii.
Cu această ocazie clujenii au transmis mesaje de mulțumire datorită prestigiului pe care această instituție în aduce municipiului.


„Sunt profesor de Limba și literatura romana și vreau sa va spun ca, pentru noi, cărțile pe care ni le puneți la dispoziție sunt vitale. Noi respiram și trăim prin lectura. Sunteți minunați! Ați avut atâtea activități și am fost norocoși ca v-am avut în preajma. La mulți ani cu proiecte implinite!”, transmite Bianca Moldovan.

Biblioteca Județeană “Octavian Goga” Cluj este o bibliotecă înființată la începutul secolului XX. În decursul anilor a reușit să-și dezvolte colecțiile cu caracter enciclopedic și serviciile oferite utilizatorilor. De la înființarea ei biblioteca a funcționat în diferite localuri și sub diferite denumiri.Colecții și servicii, săli cu acces liber la raft pentru împrumutul de documente la domiciliu, studiu și lectură pe loc; stații de lucru pentru utilizatori la toate punctele de servicii, acces internet wireless la și stații de lucru; rezervări de titluri și prelungirea termenului de împrumut prin telefon sau e-mail; acces la cataloagele tradiționale și electronice ale bibliotecii; oferirea de informații și referințe pe loc, prin telefon sau prin e-mail; bibliografii la cerere; servicii pentru persoane cu deficiențe de vedere: împrumutul cărților vorbite; expoziții, activități culturale și de loisir; audiții și vizionări individuale sau colective; cursuri de utilizare a calculatorului.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza