Un apel la educație! Trei tineri din Cluj vor să ducă tablete copiilor din zonele rurale

by Oana Spiru

Trei foști studenți ai Universității Babeş-Bolyai au demarat campania „Musai la școală” prin care vor să ducă tablete copiilor din zonele rurale. Ideea acestei acțiuni a pornit de la o discuție pe care Saul, Laura și Loredana, au avut-o cu doi frați din Homorodu de Sus.

„-Intri la școala online?

-Când e Alex acasă fac de pe telefonul lui.

-Alex, dar pe tine nu te pune absent?

-Bag samă”.

„Povestea cu tabletele o mai discutasem și în trecut, când încă nu era pandemie. Am considerat mereu că și copiii din mediul rural trebuie să aibă acces la noile tehnologii, extrem de utile în viața noastră așa cum e ea acum. Și în trecut am mai îndeplinit astfel de dorințe ale copiilor, scrise și cerute lui Moș Crăciun, cu ajutorul comunității de donatori care răspunde mereu prezent. Anul acesta însă, în mod excepțional, facem o mini-campanie doar pentru asta, pentru că așa cum spunem noi, e musai să meargă la școală! Art4Education obișnuia ca pe lângă scrisorile adresate lui Moș Crăciun să se ocupe în fiecare decembrie de o familie în nevoie și să-i ducă magia și spiritul sărbătorilor, cu brad, cu alimente, cadouri, cu tot ce trebuie. Anul acesta însă am considerat că apelul doi din campania de Crăciun trebuie să fie acesta, un apel la educație. Nu ne-am propus să atingem un număr de tablete pentru că știm că a fost un an greu pentru toată lumea și am zis că indiferent dacă strângem două, douăzeci sau mai multe e un pas înainte”, a declarat pentru Servus Cluj, Loredana Bertișan, co-fondator al proiectului Art4Education.

Conform Loredanei, campania a fost primită încă din primele ore foarte bine de către oameni.

„Noi am făcut un apel fie la donații parțiale pentru tablete, căci puțin cu puțin se ajunge departe, fie ca donatorii să comande online tabletele și ele să ajungă la noi, fie chiar să ne doneze dispozitive folosite, dar care funcționează și care pot ajuta copiii să fie prezenți la școala online. Pentru foarte multe familii din sate efortul financiar pentru a cumpăra o tabletă, chiar și pentru cele mai accesibile ca preț dintre ele, este considerabil, iar acolo unde sunt mai mulți copii vă dați seama că nici nu se visează așa departe. Cred că-i în puterea noastră să nu rămânem indiferenți!”, mai spune co-fondatorul proiectului Art4Education.

Art4Education, inițiativa coordonată de Saul Pop, Laura Revnic și Loredana, a organizat până acum atât campanii de Crăciun (în care alături de comunitatea de donatori îndeplinea dorințele copiilor, scrise în scrisori pentru Moș Crăciun), cât și campanii prin care au echipat copiii cu ghiozdane și rechizite și au amenajat un mic centru de activități în Homorodu de Sus.

Cei care vor să se implice și să doneze o tabletă pentru copii pot să acceseze pagina de Facebook Art4Education pentru mai multe detalii privind organizarea.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza