UMF Cluj-Napoca a produs peste o tonă de dezinfectant. Anca Buzoianu: “Rămânem solidari și vom continua să investim“

by admin

UMF “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca continuă lupta împotriva epidemiei de coronavirus. 

Conform rectorului UMF, Anca Buzoianu, peste o tona de dezinfectant a fost produs în laboratorul Facultații de Farmacie. Totodată, peste 3.500 de testări COVIf-19 au fost realizate de specialiștii UMF

“Suntem în continuare pe baricade și până în acest moment, ne-am implicat cu toate forțele pentru sprijinirea spitalelor, a personalului medical și a persoanelor vulnerabile:

✔️O cantitate record de dezinfectant (peste o tonă) a fost produsă în laboratorul Facultății de Farmacie și apoi distribuită către spitale.

✔️ Peste 3500 de testări COVID-19 au fost realizate de cercetătorii de la Centrul de Genomică Funcțională și Medicină Translațională și specialiștii din cadrul Laboratorului Disciplinei de Medicină Legală.

✔️ Peste 100 de cadre didactice se află în linia întâi, în spitalele din Cluj-Napoca.

✔️ Centrul de Consiliere Psihologică din cadrul universității oferă suport personalului sanitar.

✔️ Studenții voluntari oferă sprijin bătrânilor și persoanelor vulnerabile atât prin acțiuni pe teren, cât și prin intermediul platformei Medici Pentru Tine.

Avem în continuare nevoie de ajutorul comunității clujene pentru prepararea de dezinfectanți și facem din nou un apel către cei care pot dona alcool etilic. Dorim să le mulțumim, pe această cale, celor care ne-au susținut până acum: S.C. Prodvinalco S.A., S.C. MEDDO S.R.L., UBB – Facultatea de Chimie, CBC Campus, S.C. Laboratorium S.R.L., INCDTIM Cluj, Asociația Educație și Caritate, Mircea Moldovan.

Muncim cu dăruire, determinare și speranța că vom depăși aceste momente de grea încercare. Rămânem solidari și vom continua să investim toate resursele pe care le avem pentru a putea clădi împreună un viitor mai sigur!”, informeaza Anca Buzoianu. 

Te-ar putea interesa si

Comenteaza