ULTIMA ORĂ: Starea de urgență se prelungește cu o lună.

by Cristina Mihaila

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni, după o ședință în care au fost evaluate măsurile luate de autorități pentru gestionarea crizei COVID-19, că va prelungi stare de urgență pentru încă o lună.

,, Va fi nevoie de prelungirea starii de urgenta. Am solicitat guvernului sa vina cu propuneri, in cursul acestei saptamani vom elabora textul decretului, la inceputul saptamanii viitoare voi emite un nou decret, care va prelungi starea de urgenta inca o luna de zile, pentru a tine epidemia sub control”, a declarat Iohannis.

Președintele a atenționat că nu suntem încă la vârful epidemiei și a făcut din nou apel la responsabilitate.

,,Nu este însă momentul să ne relaxăm, să nu mai respectăm măsurile. Totți specialiștii spun că dacă respectăm indicațiile este posibil să nu avem o creștere foarte mare. Dacă nu le respectăm este posibil să ajungem în scenarii cum le-am văzut în țările menționate.Nu suntem încă la vârful epidemiei. Să fim atenți, să nu fim panicați și să respectăm indicațiile ” a precizat președintele.

La ședința de la Palatul Cotroceni au participat premierul Ludovic Orban, miniștrii Florin Cîțu, Marcel Vela, Cătălin Predoiu, Nicolae Ciucă, Virgil Popescu, Nelu Tătaru și Violeta Alexandru, și şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza