UBBLupi, noua mascotă a Universității Babeș-Bolyai care celebrează Tradiția

by Bianca Baraboi

Tradiție din 1581 și până azi

Tradiția UBB există de aproape o jumătate de mileniu. În 1581, Ştefan Bathory, principele Transilvaniei, fonda, prin Diplomă regală, Academia Claudiopolitana, cu sediul pe “Uliţa Lupilor” din Cluj. Dincolo de războaie, de alianțe sau regimuri politice, Academia Claudiopolitana, devenită în timp Universitatea Babeș-Bolyai, a rezistat pe Ulița Lupilor, pe care o cunoaștem acum sub numele str. Mihail Kogălniceanu.

În 2019, la sărbătorirea celor 100 de ani de învățământ românesc, UBB a lansat mascota UBBear, care a reprezentat Excelența, dar și unicitatea ursului brun, reprezentativ pentru pădurile românești.

Mascotele UBB, sursa foto – Facebook Universitatea Babeș-Bolyai

Pentru a reprezenta și sărbători și Tradiția, acum a apărut și mascota UBBLupi:

Azi e momentul să celebrăm deopotrivă Excelența și Tradiția UBB, așa că lupul a apărut firesc să ne completeze povestea. UBBLupi e cel care ne leagă de Tradiție, de Ulița Lupilor și de întreaga mostenire pe care Universitatea Babeș-Bolyai o duce mai departe din 1581 prin cultură, știință și inovație, strălucind și excelând în contextul și împreună cu valorile europene.

Astfel, Universitatea a gândit o campanie diferită, pentru a marca venirea Primăverii, în care cele două mascote au împărțit mărțișoare clujenilor cu prilejul zilei de 1 Martie. 

Tot de anul acesta vechiului slogan i se mai adaugă unul:

Și pentru că primăvara aceasta rescriem povestea și avem curajul de a fi mereu asumat cei mai buni, vechiului slogan #MasterYourFuture i se va adăuga de acum #DareToLead!

Te-ar putea interesa si

Comenteaza